[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) in Lidl Slovenija nadaljujeta skupno poslanstvo: dvig prepoznavnosti pomena športa invalidov v slovenski javnosti. Zato sta partnerja oblikovala program Postani športnik, s katerim želita vzpostaviti učinkovit dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v šport.

ZŠIS – POK v zadnjih letih opaža upad števila mladih invalidov, ki se vključujejo v športne aktivnosti. Vzrokov za to je več, najpogosteje pa jih je moč iskati v slabo razvitih mrežah športnih in invalidskih društev, ki bi mladim invalidom v domačem okolju ponujala prilagojeno športno vadbo. Obenem je poudarek na prednostih rekreacije pri invalidnih otrocih še vedno premajhen. »Šport je velika priložnost za mlade invalide, da izboljšajo svojo kakovost življenja, poskrbijo za zdravje in se aktivno vključijo v družbo. S tem razvijajo svoje zmožnosti in krepijo samopodobo ter izboljšajo psihofizične sposobnosti,« je izpostavil Damijan Lazar, predsednik ZŠIS – POK.

Program Postani športnik bo nagovarjal mlade invalide, njihove starše, učitelje športne vzgoje, športne klube, panožne zveze in invalidska društva. Ključen namen programa je vzpostavitev učinkovitega sistema na lokalni in nacionalni ravni za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Hkrati želijo s programom spremeniti pogled na šport z vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju te družbene skupine v športne programe, različna športna društva pa spodbujati k prilagoditvi programov za mlade invalide. Pomemben del programa bo tudi krepitev nabora usposobljenih pedagogov, ki so vešči dela z otroki invalidi in vzpostaviti kakovostne baze ponudnikov športnih aktivnosti za mlade invalide.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”31554″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”31081″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1527153925385{padding-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_btn title=”Nazaj na Aktualno” style=”classic” color=”blue” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.zsis.si%2Fpostanisportnik-2%2Faktualno%2F|||”][/vc_column][/vc_row]
Print Friendly, PDF & Email