Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina je v torek gostila uvodni Paraolimpijski šolski dan v koledarskem letu 2018.

„To je bilo izjemno doživetje za vse! Učenke in učenci 4. in 5. razreda so bili navdušeni,“ je svoje misli strnila Mara Obed, razredna učiteljica, ki vodi 5.C.

Barbara navdušila

Otroci so pozorno prisluhnili namiznoteniški igralki Barbari Meglič, ki je uvodoma predstavila svojo življenjsko zgodbo. „Barbara ima toliko energije, pravi biser je. Njena zgodba se nas je vseh dotaknila, pozorno smo jo poslušali,“ nadaljujejo v Ajdovščini, ki so veseli, da so lahko šport invalidov zahvaljujoč Zveze za šport invalidov Paraolimpojski komite ter ŠD Invalid spoznali v teoriji in praksi.

„Prvič smo se na tak način seznanili s športom invalidov. Dogodek je bil odlično organiziran, koordiniran in izpeljan. Otroci so izredno uživali, z veliko radovednosti so spremljali in se tudi preizkusili v športnih panogah,“ je še povedala Mara Obed.

Promocija za SPINT 2018

Dan se je sklenil v športni dvorani, kjer je 380 otrok spremljalo namizni tenis in igranje Barbare Meglič. Ob tej priložnosti je skupaj s trenerjem Darkom Kojadinovičem predstavila tudi SPINT 2018, svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide, ki bo v Celju potekalo oktobra letos.

„Danes, dan po dogodku, se še kar pogovarjamo paraolimpijskem šolskemu dnevu. Pripravili bomo tudi poseben pano z vtisi otrok. Lahko pa rečem, da nas je ta dan izredno obogatil,“ so še povedali na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.

Projekt PŠD podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email