V sredo, 31.1.2018 je na URI-SOČA potekala predstavitev strelstva. Športna panoga je zelo zanimiva za invalide, saj omogoča udejstvovanje tudi osebam s težjimi oblikami invalidnosti.

Šport so predstavili reprezentančna trenerka in selektorka Polona Sladič, pridružila pa ste se ji reprezentanta, paraolimpijca Veselka Pevec in Franc Pinter.

Udeleženci predstavitve so z veseljem prisluhnili gostom ter se tudi sami preizkusili v streljanju s tekmovalno zračno puško, ki v kombinaciji z elektronskim sistemom omogoča strelski trening brez uporabe nabojev. Veliko navdušenje je požel gospod, ki je zadel v sam center tarče in s strelom ocene 10.9 požel bučen aplavz vseh navzočih ter čestitke reprezentantov!

Zahvaljujemo se predstavnikom strelske reprezentance za zanimivo in prijetno predstavitev, vsem pacientom ter celotnem URI-SOČA, ki si prizadeva za vključevanje oseb z invalidnostjo v zdrav, športen življenjski slog!

S predstavitvami nadaljujemo v 2. tednu februarja, še dodata Juta Ošlak in Aleksej Dolinšek, ki koordinirata dogodke na Univerzitetnem rehabilitacijskem centru Soča.

 

Print Friendly, PDF & Email