Osnovna šola Šmartno pri Litiji je bila naslednja postaja na poti projekta Paraolimpijski šolski dan, ki ga družno organizirata Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in ŠD Invalid.

Učenke in učenci so prisluhnili življenjski zgodbi vrhunske namiznoteniške igralke Barbare Meglič, ki je pojasnila, kako se je poškodovala in kako je v športu kot najstnica našla izvrstno možnost za kvalitetno preživljanje svojega prostega časa. V nadaljevanju dneva so imeli mladi možnost, da so se v športni dvorani preizkusili v različnih športnih panogah športa invalidov, spoznali so tudi paraolimpijsko gibanje. Ob koncu se jim je s športom boccia predstavil še reprezentant Matjaž Bartol, ki je predstavil balinanje za invalide. Vse aktivnosti so požele veliko zanimanje in odobravanje, otroci pa so imeli priložnost, da se tudi na tak način seznanijo in soočijo z drugačnostjo.

„Za nami je prijeten dan, ki smo ga preživeli v družbi športnic in športnikov invalidov. Bilo je zanimivo in poučno. Predvsem pa so nam športniki pokazali svojo srčnost, pogum in predanost. Dogodek je bil odlično organiziran in izpeljan,“ pa je ob koncu povedala Hajdeja Praprotnik, inkluzivna pedagoginja.

Print Friendly, PDF & Email