Jutri, v torek, 13.2., bo od 14. ure dalje v Ljubljani v Maxi klubu Ljubljana, potekala okrogla miza z delovnim naslovom „Izzivi mladih invalidov pri vključevanju v športne aktivnosti“. Dogodek družno organizirata Slovenska tiskovna agencija in Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Namen okrogle mize je vzpostavitev dialoga med uporabniki ter športno in splošno javnostjo o pomenu športa in telesne aktivnosti za (mlade) invalide, o izzivih vključevanja mladih invalidov ter o možnostih nadaljnjega razvoja področja rekreacije mladih invalidov.

Cilj okrogle mize je dobiti odgovore na vprašanja:
– Trije največji izzivi, s katerimi se srečujejo mladi invalidi, ko se želijo vključiti v športne aktivnosti in v širšo družbo?
– Kako bi povečali vključenost mladih invalidov v športne aktivnosti in v družbo na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju?

Ciljna publika so mladi invalidi med 15 in 29 let, starši, športni pedagogi, pediatri in osebni zdravniki, fizioterapevti, predstavniki športnih in invalidskih društev ter izvajalci vadb. Izpostavili bomo nekaj primerov dobrih praks (ŠD Invalid Ljubljana, PK Zebra, OŠ Šenčur in Mojca Vaupotič), sodelovali pa bodo tudi prof.dr. Helena Burger, dr.med, strokovna direktorica URI-Soča, Lena Gabršček, diplomirana psihologinja in kapetanka ženske reprezentance v odbojki sede, fizioterapevt Matej Kovač, športni pedagog Ivo Drole ter športnici Barbara Meglič in Mateja Pintar Pustovrh.

Print Friendly, PDF & Email