Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se pripravlja na consko prvenstvo, ki jo čaka prihodnji mesec, točneje med 9. in 11. marcem, v madžarskem mestu Gardony. Poleg Slovenk in domačink bodo nastopile še ekipe Italije, Hrvaške in Nizozemska (izven konkurence, a z željo, da opravi vse potrebne klasifikacije igralk).

Jan na obisku

Prejšnji teden so varovanke selektorja Simona Božiča gostovale v Trentinu, kjer so se dvakrat pomerile z domačo vrsto, ki se pripravlja na kvalifikacije za eno prosto mesto na julijskem svetovnem prvenstvu. Italija potuje na kvalifikacije z žensko in moško ekipo. „To jih bo stalo več kot 80.000 evrov. Resno so se lotili dela in priprav. Nedeljsko tekmo so organizirali na izredno visokem nivoju, zbralo se je kar 600 gledalcev, na tribunah je bil tudi vrh italijanske odbojkarske zveze,“ je povedal Božič, ki je bil tudi vesel obiska slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika, ki je slovensko ekipo obiskal v hotelu, potem pa za njo navijal na tekmi.

Brez Marine Cencelj

„Italijanke so bile izredno motivirane, slavile so s 3:1. Mi smo to izkoristili za dober trening, več priložnosti sta dobila Senta Jeler in Tioja Vrhovnik,“ pove Božič, ki računa, da se ekipa dobro odreže na conskem prvenstvu, točke s tega tekmovanja pa bodo koristile Slovenije pri uvrstitvi na evropski rang lestvici. To pa posledično prinaša lažje tekmice na naslednjem EP-ju.

Slovenija še vedno nastopa brez poškodovane Marine Cencelj, ki ji na tem mestu želimo uspešno in čimprejšnje okrevanje!

Print Friendly, PDF & Email