Danes pa se na pot odpravlja slovenska strelska reprezentanca, ki se prej Zagreba v polni sestavi odpravlja na prvo letošnje tekmovanje, svetovni pokal v Al Ain v Združene arabske emirate.

„Gre za zelo pomembno tekmovanje, saj bo edina preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v Koreji v začetku maja. Na svetovnem prvenstvu se bodo delile prve kvote za nastop na paraolimpijskih igrah v Tokiu, zato ni potrebno dodatno poudarjati pomembnosti te sezone. Svetovno prvenstvo je relativno hitro, saj so velika tekmovanja v strelstvu po navadi konec julija ali avgusta, tako, da se bomo morali prilagoditi tej okoliščini in ustrezno tempirati formo. Forma pri tekmovalcih je za to obdobje dobra, izstopata oba dobitnika medalj v Riu, Veselka Pevec in Gorazd Tiršek,“ napove glavna trenerka Polona Sladič, ki ji pri delu pomaga Aleš Kosmač.

V ekipi sta poleg Veselke in Gorazda še Franc Pinter in Damjan Pavlin. „V Al Ainu je seveda cilj uvrstitev v čim več final in posledično borba za medalje. Se pa zavedamo, da je konkurenca res ogromna. Novost za slovensko ekipo je tudi, da bo prvič imela tekmovalca v disciplini R9. Gre za novo olimpijsko disciplino – MK puško leže za tekmovalce SH2. Nastopil bo Tiršek, cilj nastopa pa je, da ustreli MQS normo in si s tem omogoči nastop v tej disciplini tudi na majskem svetovnem prvenstvu,“ še povedo v strelskem taboru.

Spomnimo – na zadnjih paraolimpijskih igrah je Veselka Pevec z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2 osvojila zlato medaljo, Gorazd Tiršek pa je dopolnil njen uspeh s srebrom, ki je bilo njegova že druga paraolimpijska kolajna (prva že leta 2012).

Print Friendly, PDF & Email