V teh dneh bodo na mednarodni ravni aktivni tudi športni paraplesalci, ki bodo nastopili na jubilejnem 30. Hollande Dans Spektakel 2018, ki ga gosti nizozemski Cuijk. Tekmovanje bo potekalo med 29. marcem in 1. aprilom, namenjeno pa bo tistim, ki se s plesom ukvarjajo dalj časa in profesionalno (pod patronatom Mednarodnega paraolimpijskega komiteja), pripravili pa so tudi tekmovanje v debitantski in amaterski kategoriji.

Barve Slovenije bo zastopalo 14 tekmovalcev, celotna odprava šteje 20 oseb, trener in vodja odprave je Andrej Novotny.

Kategorija športni paraples (IPC Para dance sport):

– Nastija Fijolič (single women 1 in single women freestyle 1)

– Lara Nedeljkovič (single women 2)

– Martina Smodiš in Roman Maček (combi standard 1 ali 2 – odvisno od klasifikacije, combi latin 1 ali 2 – odvisno od klasifikacije)

– Nino Batagelj in Sara štirn (combi standard 1)

Non-IPC razred:

– Jani Učakar in Alenka Plemelj (debitanti combi freestyle 2, debitanti combi 2)

– Lara Nedeljkovič in Kaja Cizelj (debitanti combi 2)

– Ines Golobič in Janja Kepec (amaterji combi standard 1, amaterji combi latin 1)

– Nina Wabra Jakič in Anja Jeršan (amaterji combi standard 1, amaterji combi latin 1)

– Nastija Fijolič in Teuta Imeri (world cup combi latin 1)

„Upamo na finala v večini kategorij ter tudi na zmagovalne stopničke vsaj pri nekaterih. Lara, Martina in Roman ter Nino in Sara, se bodo prvič udeležili IPC Para plesnega tekmovanja, zato od njih pričakujem predvsem dobro plesanje. Za vse plesalce je nujno, da se v tekočem letu udeležijo vsaj enega IPC tekmovanja, kot predpogoj za udeležbo na evropskem prvenstvu 2018, ki bo konec oktobra (kraj in organizator še nista znana),“ pove uvodoma Novotny.

„V letu 2018  se bomo z IPC plesalci udeležili še tekmovanja v Frankfurtu (19-20. maj 2018). Takrat se nam bo pridružil še aktualni svetovni podprvak (v kategoriji single men freestyle 1) Amir Alibabič, ki je trenutno na študentski izmenjavi na Severnem Irskem. Po Frankfurtu bo na podlagi rezultatov iz Frankfurta in Cuijka padla odločitev o potnikih na EP,“ sklene naš sogovornik Andrej Novotny.

Print Friendly, PDF & Email