Slovenska golbal reprezentanca je v sestavi Vogrinčič, Ledinek,  Pirc, Koščak, Višnikar in Kogovšek ter trenerja Bajc in Vinkler uspešno nastopila na 3. krogu Mednarodne evropske golbal lige (MEGL), ki se je ta vikend odvijala v Ljubljani. V soboto so odigrali dve tekmi in obe dokaj zanesljivo dobili.

„Nekoliko smo se v prvem polčasu mučili proti Angliji. Vendar nasprotnik ni zdržal našega tempa v drugem polčasu in s tem smo tekmo pripeljali do zanesljive zmage,“ je povedal trener Ivan Vinkler.

„Največ problemov ta vikend smo imeli na jutranji nedeljski tekmi z Izraelom. Tri četrtine tekme nismo bili pravi. Šele v zadnji četrtini tekme smo prikazali boljšo igro, kar je na koncu tudi zadoščalo za tesno zmago.  Drugo tekmo smo zanesljivo dobili. Skozi celotno tekmo smo bili boljši nasprotnik,“ nadaljuje Vinkler, ki poda še končno oceno:

„S samo igro v obrambi ne morem biti zadovoljen. To lahko rečem za vse fante. Vsi so dobili dovolj priložnosti za igro, da bi lahko prikazali boljše predstave v obrambi. V napadu smo bili boljši. Kljub temu pa bo potrebno popravit preciznost. Naslednja naša tekma je v začetku junija v Budimpešti, kjer zaključujemo letošnjo MEGL.“

Tekme Slovenije v Ljubljani:

Slovenija – Romunja 18:8 (8: 4)
Slovenija – Anglija 12:8 (5:4)
Slovenija – Izrael 12:11 (4:7)
Slovenija – Madžarska 13:7 (8:4)

Print Friendly, PDF & Email