Slovenija si veliko obeta od prihajajočih tekmovanj v paranamiznem tenisu; maja gostimo 15. Slovenia Open – Thermana Laško, oktobra pa svetovno prvenstvo SPINT 2018.

V prvi vrsti bosta slovenska aduta zagotovo 20-letni Luka Trtnik in 28-letna Barbara Meglič, ki bosta od danes pa do sobote trenirala z britansko izbrano vrsto. „Vesel sem, ker sta se nam pridružila na kampu, ki ga gostimo v Angliji, z nami bo tudi njun trener Darko Kojadinovič,“ je Gorazd Vecko, direktor in selektor britanske namiznoteniške reprezentance, razkril, da ima pri sebi na Otoku gostil rojake.

„Obeta se jim kvaliteten trening, ki bo še kako koristil tako Barbari kot Luki,“ je dejal Vecko. Ob tem pa na gre pozabiti – Slovenija bo imela v ognju v Laškem na 15. Slovenia Open – Thermana Laško še eno orožje – to je Andreja Dolinar, dvakratna evropska prvakinja in bronasta z letošnjega mednarodnega turnirja v italijanskem Lignanu.

Želijo do kolajne

„V Laškem bi radi segli po novi medalji. V Italiji v Lignanu smo jo osvojili, do nje je prišla Andreja Dolinar. A te kolajne nismo pričakovali. V Laškem pa to medaljo hočemo osvojiti. Ekipa dobro in veliko trenira,“ napoveduje Darko Kojadinovič, glavni trener slovenske namiznoteniške reprezentance.

Kojadinovič je že razkril svoje adute, na katere računa na 15. Slovenia Open – Thermana Laško, ki se začne 9. maja, konča pa 12.  V posamični konkurenci bodo za Slovenijo nastopali Barbara Meglič, Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Bojan Lukežič in Primož Kancler.

Print Friendly, PDF & Email