„Ravno sem prišel s treninga,“ so bile besede, s katerimi nas je pozdravil Luka Trtnik, 20-letni slovenski up na prihajajočem 15. Slovenia Open Thermana Laško pričakuje veliko. Zato ni bilo tako presenečenje, da je treniral tudi v nedeljo. Luka, velik fan Real Madrida in Ronalda, se zaveda, kaj ga bo naredilo konkurenčnega na svetovni sceni.

„Nekaj detajlov smo še izpilili pred začetkom turnirja, da grem v Laško s pravimi občutki,“ uvodoma pove Trtnik.

Zadovoljen z vadbo v zadnjih tednih, sedem dni je bil tudi v Angliji. „Ko sem prišel domov, sem ohranil količino dela, tudi v Sloveniji treniram dvakrat na dan,“ nadaljuje Luka, ki mu je tudi jasno, da s količino treningov in število ponovitev rasteta samozavest in sigurnost.

Četrtič doma

Trtnik je prvič nastopil v mednarodni konkurenci leta 2015 na Madžarskem, v istem mestu je debitiral v Laškem na 12. Slovenia Open Thermana Laško. V teh treh letih si je nabral kilometrine.
„V Laškem ni heca, tu so zbrani najboljši. Zavedam se, da sem napredoval. Kako uspešno, pa bodo povedali obračuni, ki me čakajo. Vem, da delam prave male korake, precej velikih pa je še pred mano.“

Letos je že nastopil v Italiji, kjer je marca potekal mednarodni turnir v Lignanu. V svojem razredu M7 je pristal na 2. mestu. „Da bi le to iz Italije prenesel v Laško,“ se nadeja, a se v isti sapi zaveda, da je zavoljo domačega terena tudi nekaj več bremena na njegovem hrbtu. „Moja aduta sta servis in forehand,“ Luka izpostavi dva elementa, s katerima bo premagoval tremo in čim več konkurence.

„O žrebu ne razmišljam,“ pravi Luka, ki mu je jasno, da bodo vsi nasprotniki zahteven zalogaj. Enakopraven boj, ali vsaj poizkus tega, pa osnovni cilj našega mladega asa.

Print Friendly, PDF & Email