Za nami je prvi dan 15. turnirja Slovenia Open Thermana Laško, ki je prinesel precej zadovoljstva tudi v slovenski tabor. Luka Trtnik in Andreja Dolinar sta se uvrstila v osmino finala, ki se začne jutri po 9. uri. Ponoči bo opravljen žreb, ko bosta naša predstavnika dobila tekmece. Tekmovanje v posamični konkurenci za najboljše športnice in športnike invalide v namiznem tenisu so sklenili Barbara Meglič, Bojan Lukežič in Primož Kancler.

Favoriti na preizkušnji

„Turnir je izredno zanimiv in kakovosten, tu vse priznanje igralkam in igralcem, naredili so še en korak naprej. Vidi se tudi, da so favoriti popravili svojo formo in prišli v tekmovalni ritem. Na tekmovanju je precej azijskih igralcev, prispeli so številni Evropejci. Oboji so malce presenečeni nad kvaliteto konkurence,“ je dogajanje prvega dne strnil Gorazd Vecko, tehnični direktor turnirja in selektor Britancev. Spomnil je tudi na tri presenečenja: v predtekmovanju sta malce presenetljiva poraza doživela Švedinja Anna-Carin Ahlquist in Turek Abdullah Ozturk. Za zmago v prvem krogu se je moral potruditi tudi Britanec Will Bayley. „Za mano je težak dan… Poln čustev in zmedenosti… Na prvi tekmi so moje misli begale. Bila sem pri bolnem očetu in spet v Laškem… Na koncu je steklo, za vsako točko sem se borila. Hvala pa moji ekipi, ki mi v teh težkih trenutkih stoji ob strani,“ svojih čustev ni skrivala Ahlquistova.

„Ne damo se. Še vedno dobivam določene točke na izkušnje. Verjamem, da bom še nekaj let lahko kljubovala mlademu valu, ki prihaja. V prvi vrsti pa si želim, da na tem turnirju odigram tako, kot od nas zahteva trener. Vse z željo, da bomo v optimalni formi na oktobrskem svetovnem prvenstvu, ki bo v Celju,“ pa je svojo filozofijo razkrila aktualna paraolimpijska podprvakinja Srbkinja Borislava Perić-Ranković.

„Od favoritov se pričakujejo zmage, so na preizkušnji,“ je poudaril Vecko, ki ni skrival navdušenja nad uspehom 20-letnega Luke Trtnika, ki je s 3:2 v nizih opravil s Slovakom Jamborjem in Honkongžanom Leejem. Dolinarjeva je za osmino finala porazila Avstrijsko Heidi Koller (3:1) in Rusinjo Ekaterino Popovovo (3:0), premoč pa je priznala srbski igralki Nadi Matić (1:3).

Andreja in Luka

„Zame je to neverjetno. Nisem pričakoval tega. Oba obračuna, ki sem ju odigral, sta bila zelo naporna: fizično in čustveno, trajala sta po pet nizov. Vesel sem, ker se je tako končalo. Trdo delo se obrestuje!“ je bil vesel mladi Trtnik. „Vesela sem, ker se je tako izteklo, posebnih ciljev pri meni ni bilo. Le to, da odigram maksimalno, kar zmorem. Kako bo naprej, se ne obremenjujem. Korak za korakom!“ je dejala Dolinarjeva, ki je bila zadnjič tako visoko v Laškem leta 2014.

 

Iz Laškega se vidi Tokio

„Dan je bil res dober. Vidi se napredek pri Luki Trtniku, ki je gladko napredoval iz predtekmovalne skupine in se prebil v osmino finala. S tem je napovedal zbiranje točk v letu 2019 ter boj za paraolimpijske igre v Tokiu 2020,“ je bil nad igro Trtnika navdušen tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja. Ob tem je Lazar izpostavil, da sta bila to pot nagrajena trdo delo in vztrajnost izkušene Andreje Dolinar.

Print Friendly, PDF & Email