Tudi predzadnji dan 15. Slovenia Open Thermana Laško, ki velja za največji namiznoteniški turnir na svetu, ni minil brez slovenskih uspehov. Tokrat gredo zasluge trojici Luka Trtnik, Primož Kancler, Bojan Lukežič. Luka Trtnik se je v paru z Egipčanom Ahmedom Sayed Mohamedom priznal premoč Brazilcema Salmin Filhu in Pereiri (0:2), potem pa sta za napredovanje med 16 porazila švicarsko – avstrijsko navezo Roseast&Scheiber (2:0). V osmini finala je bil slovensko – egiptovski par z 2:1 boljši od Danske (Rosenmeier&Hansen). Za preboj med najboljše štiri sta se Trtnik in kompan jon udarila z ukrajinskim parom Popov – Karp, ki je bil boljši z 2:0. Kljub temu pa je Trtnik tudi med dvojicami prišel do rezultata kariere.

Med osem sta prišla tudi Kancler in Lukežič, ki sta začela tekmovanje s porazom proti Tajcem Laowongu in Glinbanchuenom (2:1), potem pa sta za četrtfinala ugnala Francoza Noela in Geuljansa (2:0.). Za mesto med TOP4 pa sta bila Nemca Brüchle&Schmidberger previsoka ovira (0:2 v igrah). V ženski konkurenci sta bili Nemčija (0:2) in Srbija (1:2) prevelik zalogaj za slovenski par Barbara Meglič&Andreja Dolinar, ki je tekmovanje ekip/dvojic končala v predtekmovanju.

Sobota bo minila brez slovenskih nastopov, ostale zasedbe pa se bodo pomerile za naslove, tekmovanje se bo sklenilo z gala podelitvijo medalj v Hotelu Thermana Laško.

„Za nami je kvaliteten turnir, kjer je Luka Trtnik pokazal, kaj prinese trdo, kvalitetno in sistematično delo. Izkazala se je tudi Andreja Dolinar,“ je po koncu nastopov dejal trener Darko Kojadinovič.

15. Slovenia Open Thermana Laško, ekipni del:

Andreja Dolinar&Barbara Meglič:

10.5.
Slovenija – Srbija 1:2

11.5.
Slovenija – Nemčija 0:2

Luka Trtnik&Mohamed Sayed:

10.5.
Slovenija/Egipt – Brazilija 0:2

11.5.
Slovenija/Egipt – Švica/Avstrija 2:1
Slovenija/Egipt – Ukrajina 0:2

Bojan Lukežič&Primož Kancler:

11.5.
Slovenija – Tajska 1:2
Slovenija – Francija 2:0:
Slovenija –Nemčija 0:2

VIDEOPRENOS IZ LAŠKEGA:

Miza 2:

Miza 4

Miza 6:

Miza 8:

Miza 14:

Miza 16:

Print Friendly, PDF & Email