Ta vikend bo na mednarodnem parketu na delu tudi naša reprezentanca v paraplesu, ki se bo udeležila tekmovanja Odprtega prvenstva Poljske Lomianki 2018. Na tekmovanju se bosta predstavila plesna para: Nino Batagelj in Sara Štirn (combi standard 1, combi freestyle 1) ter Martina Smodiš in Roman Maček (combi standard 2, combi latin 2)

„Upamo na finala v večini kategorij. Neznanka je freestyle combi 1, kjer bosta prvič tekmovala Nino in Sara. Oba para bosta poizkusila izboljšati rezultate z letošnjih tekmovanj. Roman in Martina sta tekmo v Nemčiji preskočila zaradi Romanove bolezni, sedaj pa polna energije čakata, da pokažeta, kaj znata,“ napoveduje trener Andrej Nowotny.

Pogled naprej

„V letu 2018 nas čaka še državno prvenstvo v športnem paraplesu (integrirano v sklopu DP v 10 plesih v organizaciji Plesne zveze Slovenije), ki bo letos v Medvodah 27. junija. Po domačem prvenstvu v Medvodah bo na podlagi rezultatov iz Cuijka, Frankfurta, Varšave in Medvod padla odločitev o potnikih na EP, ki bo letos v Varšavi, Poljska, v začetku novembra,“ še dodajo v vrstah športnega paraplesa.

Print Friendly, PDF & Email