Slovenska reprezentanca v košarki na vozičkih je s porazom proti Litvi (66:33) začela nastop na evropskem prvenstvu B divizije. Zasedba selektorja Žige Kobaševiča ni bila kos razigrani in favorizirani Litvi. Gregor Gračner je za Slovenijo dosegel osem točk, kapetan Milan Slapničar pa se je izkazal z devetimi skoki in petimi podajami.

Litva je veljala za favorita, dodatno pa ji je delo olajšala tudi naša izbrana vrsta, ki je bila premalo zbrana v zaključku akcij (met iz igre 13/64).

Jutri ob 14.30 Slovenija igra proti Bosni in Hercegovini, ki je bila s 60:47 boljša od Hrvaške.

Vlogo že, zmaga pa ne!

“Po tekmi z Litvo sem razočaran, ne toliko nad porazom, kot nad načinom poraza. Druga četrtina je bila pokazatelj, da proti Litvi, lahko igramo. Vzroke za poraz najdemo v izjemno slabem odstotku meta in izgubljenem skoku. Kot pozitivno lahko izpostavimo le predstavo novincev na prvenstvu.  Jutri nas čaka obračun z BIH, ki igra popolnoma drugačno košarko kot Litva. Vlogo favorita prepuščamo tekmecu, vendar se ne predajamo. Pomembno je, da ustavimo njihovo igro po globini, sami pa gremo v tekmo sproščeno in bistveno izboljšamo realizacijo,” je po tekmi že gledal naprej selektor Kobaševič.

V skupini A igrajo Švedska, Rusija, Latvija, Avstrija in Belgija. V skupini B pa nastopajo Litva, BiH, Hrvaška in Slovenija.

Prvi dve ekipi v skupini se prebijeta v polfinale, zadnji dve pa v boj za obstanek.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

19.6.
Slovenija – LITVA 33:66 (5:18, 16:11, 5:20, 7:17)
Slovenija: Ceglar 7 (4 skoki), Gračner 8, Kudozović 6 (8 skokov), Učakar 3, Arh 3 (4 skoki), Slapčničar 6 (9 skokov, 5 podaj).

20.6.
Slovenija – BiH (14.30)

21.6.
Slovenija – Hrvaška (14.30)

 

Print Friendly, PDF & Email