Košarkarski as Goran Dragić je tudi to poletje pomagal pri promociji športa invalidov, za nameček pa je Goran s svojo ekipo poskrbel še za dva odmevna dogodka, ki sta tesno povezana s športom invalidov.

Minuli torek je ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja kot gostja odšla na Roglo, kjer Goran Dragić gosti že peti kamp za otroke in mladino. Naša ekipa je zbranim mladim predstavila šport invalidov, najbolj praktična pri tem pa sta bila Lena Gabršček (kapetanka reprezentance odbojke sede) in Matjaž Bartol (boccia), ki sta imela kaj povedati o svojih dveh športih. Ekipa ZŠIS-POK je pripravila tudi poseben poligon, otroci so se tako lahko tudi sami preizkusili v različnih športih. Tudi Goran Dragić. Vsi po vrsti so bili navdušeni.

Minulo soboto je vrhunec dosegla tudi dobrodelna akcija, ko so moči združili prav Goran Dragić, Špas teater in Boris Kobal. V Zrečah so pripravili posebno komedijo, s katero se je Dragićev kamp tudi začel, vsa zbrana sredstva pa bodo šla za nakup novega športnega vozička za košarkarskega reprezentanta Robija Bojanca.

Pred začetkom kampa na Rogli je Goran Dragić obiskal otroke in mlade na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani.

Print Friendly, PDF & Email