Danes je za reprezentance na svetovnem prvenstvu odbojke sede prost dan. Tudi za Slovenijo, ki je v predtekmovanju zbrala tri poraze, jutri pa v Rotterdamu začenja boj za mesta od 13. do 16. Že zdaj je jasno, da se bo naprej pomerila s Hrvaško, danes tekom dneva pa bo znan tudi termin tekme.

SP 2018, za mesta od 13. do 16., 19.7.
Slovenija – Hrvaška

„Pokazalo se je, da je bila naša skupina najbolj izenačena med vsemi. V ostalih skupinah so bili rezultati bolj ali manj pričakovani. Moram reči, da smo na zadnji tekmi namučili Kitajsko. Škoda, da že prej nismo igrali tako. V zadnjem setu smo bili skupaj do rezultata 22:22. Igrali smo zelo konkretno. Veseli me, da prejšnja dva poraza nista pustila posledic. Želim si, da prvenstvo končamo z dvema zmagama in končnim 13. mestom, kar je seveda manj od mojih osebnih pričakovanj. Omeniti moram tudi to, da so se dekleta na zadnji tekmi sprostile. Prej so bila pod vtisom klasifikacij, saj so bila zavoljo novih pravil dva dni na opazovanju med tekmama proti Italiji in Iranu. Svojo priložnost so dobro izkoristile tudi naše mlade igralke,“ je povedal selektor Simon Božič, ki ga ni presenetilo, da je Italija na zadnji tekmi v naši skupini porazila Iran.

„Pri Italiji ni naključij. Ženska reprezentanca ima na voljo 22-člansko osebje, ki skrbi za vsako malenkost, za nameček premorejo tudi izjemno bazo igralk,“ je še dodal Božič.

Print Friendly, PDF & Email