V četrtek je župan Občine Radovljica Ciril Globočnik v občinski dvorani sprejel gluho mlado atletinjo Iris Breganski, dvakratno evropsko mladinsko prvakinjo na Evropskem mladinskem prvenstvu gluhih v atletiki Sofija 2018. Tam je osvojila dve zlati medalji in naslov evropske mladinske prvakinje med gluhimi v skoku v višini (U-18) in metu kopja (U-20) ter srebrno medaljo v suvanju krogle (U-18).

Ob tej priložnosti ji je župan Globočnik podaril srebrnik z likom Antona Janše, začetnika modernega čebelarstva iz Radovljice kot priznanje za njene vrhunske športne uvrstitve. V nagovoru je poudaril, da ima šport v občini Radovljica pomembno mesto, ker ima veliko športnikov-nosilcev olimpijskih medalj, in veliko dobitnikov medalj z različnih svetovnih prvenstev olimpijskih športov. Razveselilo ga je dejstvo, da je seznam radovljiških dobitnikov medalj z največjih tekmovanj dopolnila tudi gluha športnica.

Iris Breganski je na evropskem prvenstvu nastopila prvič in kot edina tekmovalka iz Slovenije. Trenira petkrat na teden v atletskem klubu AD Kronos in športno vadbo uspešno usklajuje s srednješolskimi obveznostmi. Sprejema so se udeležili tudi njeni domači, predstavniki Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije ter Medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko Auris Kranj in Damijan Lazar, predsednik  Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja.

Print Friendly, PDF & Email