Francoski Briancon je 18. julija gostil drugo tekmo v paraplezanju v letošnji sezoni in prvo, ki je štela tudi za svetovni pokal. Slovenska predstavnika Tanja Glušič in Gregor Selak sta domov prinesla vsak svojo srebrno medaljo.

Potem ko sta deset dni prej na uvodni tekmi v letošnjo sezono, tradicionalnem paraplezalnem mastersu v Imstu, Tanja Glušič (AK Ravne) in Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) stopila na najvišjo stopničko, sta člana slovenske paraplezalne reprezentance iz Briancona prinesla dve srebrni medalji. Gluhoslepa plezalka Tanja je v Franciji nastopila v kategoriji B2 (omejitev vida), medtem ko je Gregor, ki bije boj z multiplo sklerozo, tekmoval v kategoriji RP3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem).

“Oba sta v kvalifikacijah pokazala odlično plezanje in obe kvalifikacijski smeri splezala do vrha. Finale je postregel s precej težjimi smermi, kjer je Gregor zamenjal mesto iz Imsta z Italijanom Alessandrom Nerijem, Tanji pa kljub trudu in navdušenju občinstva ni uspelo narediti zadnjega giba, ki je bil za njeno višino nekoliko predolg. Zmagala je novinka v svetovnem pokalu, Britanka Abigail Robinson, ki je s suvereno predstavo napovedala resen boj za septembrsko svetovno prvenstvo v Innsbruck,” je nastop svojih varovancev ocenil selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik, so še sporočili s Planinske zveze Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email