Jutri, v petek, 27.7., čaka Alena Kobilico in Mitjo Morija nova tekma svetovne serije, skupaj z vodjo ekipe Gregorjem Nahtigalom se bodo udeležili preizkušnje v kanadskem Edmontonu.
„Enostavno moramo nadomestiti izpadlo tekmo v Italiji,“ povedo v taboru Alena Kobilice, ki je prejšnji teden uspešno nastopil na evropskem prvenstvu, kjer je zasedel 4. mesto.

„Takoj po vrnitvi iz Estonije smo pozornost namenili regeneraciji, zadnja dva dneva pa sta bila povsem posvečena specialnim treningom in menjavam,“ pove Gregor Nahtigal.

„S 4. mestom na EP smo prišli do pomembnih točk, ki pa jih potrebujemo tako zavoljo svetovnega prvenstva kot paraolimpijskih iger. Lovimo minimalno število tekem, dobro nam gre. Nam je pa jasno, da bo v Kanadi konkurenca spet močna. Prepričan sem, da bo Alen tudi tokrat pokazal, kaj zna in zmore!“ je jasen Nahtigal.

Ustreznejša proga za tek

Tokrat bo Alenu bolj na kožo pisana pista za tek. V Estoniji na EP je bila tekaška proga zavita, valovita (klanci in vzponi), za nameček pa še tlakovana. „V taki situaciji so slabovidni takoj v prednosti pred slepimi,“ še opozori Nahtigal.

Kobilica je letos že stal na stopničkah – maja je bil v Jokohami tretji!

Preizkušnja v Edmontonu se začne jutri, v petek, ob 13.45 po lokalnem času oz. ob 21.45 po slovenskem!

Print Friendly, PDF & Email