Jutri se v Italiji začenja svetovno prvenstvo v parakolesarstvu. Slovenske barve bodo v Maniagu zastopali Gregor Habe, Marko Sever, Aleš Dragar in Jurij Porenta. Selektor reprezentance je Aleksej Dolinšek.

Najprej kronometer

Tekmovanje se pričenja s posamezno vožnjo na čas. V tej disciplini (edina za našo izbrano vrsto) bodo Slovenijo zastopali Gregor Habe in Marko Sever na ročnih kolesih, Aleš Dragar in Jurij Porenta na tandemu. Proga je speljana skozi mesto, po tlakovcih in je razgibana. Z nastopi v četrtek začneta Gregor in Marko (popoldan), v petek popoldan pa bo nastopil še tandem.

Zahtevna trasa

„Tekmovanje v Maniagu je zahtevno zaradi klimatskih razmer, ki v provinci Pordenoneja v tem letnem času postrežejo s temperaturami preko 35 stopinj. Sama proga je razgibana, v prvi polovici je kar nekaj vzpona z naklonom do 4,8%. Drugi del je ravninski, med drugim poteka preko mostu dolžine več kot 1.5km, kjer običajno precej močno piha nasprotni veter. Tandem vozi na tej progi dva kroga, zato bo pomembna pravilna razporeditev moči. Ročna kolesarja vozita le en krog, zato ne bo možnosti za taktiziranje in bo treba od samega začetka iti na polno predvsem na vse vzpone.

Vsaka uvrstitev v dvajsterico bo za nas velik uspeh, to je trenutna realnost. Kako se bo na velikem tekmovanju letos izkazal Sever pa je neznanka, saj je za njim dve sezoni pavze od tekmovanj. Na treningih je pokazal dobro pripravljenost, kam se lahko uvrsti v svetovni eliti pa bomo videli. Upamo seveda na deseterico,“ je pred prvenstvom povedal Dolinšek.

Print Friendly, PDF & Email