Projekt športnih štipendij pri Olimpijskem komiteju Slovenije – ZŠZ je namenjen mladim perspektivnim športnikom, ki že v mladinskih kategorijah dosegajo vrhunske športne dosežke in kljub pomanjkanju časa, svoje športne obveznosti uspešno prepletajo z obveznostmi v šoli.

Vzporedna enakočasna pot športa in šole je zahtevna, zato si pri OKS – ZŠZ v sodelovanju z MIZŠ in FŠO prizadevajo, da projekt športnih štipendij teče, z namenom spodbude mladim perspektivnim športnikom.

Športno štipendijo lahko pridobi vsak, ki izpolnjuje razpisne pogoje, določene v Pravilniku o štipendiranju športnikov in športnic v RS.

Olimpijski komite Slovenije – ZŠZ, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji od leta 1999 podeljujejo športne štipendije za perspektivne slovenske športnike in športnice.

OKS – ZŠZ, vsako leto na podlagi Pravilnika o štipendiranju objavi Razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji.

Obveščamo vas, da bo razpis za Športne štipendije objavljen na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije predvidoma v začetku septembra.

Print Friendly, PDF & Email