Slovenski šport ima vnovič razlog za veselje. Danes poročamo o zlati kolajni, ki jo na evropskem prvenstvu osvojil paraplavalec 29-letni Radovljičan Darko Đurić. Najhitrejši je bil na 50m prosto, kjer je v cilj prišel istočasno kot Čeh Arnost Petracek. Darko in Čeh sta si s časom 40.40 podelila zlato, bron je šel v Francijo, osvojil ga je David Smetanine.

EP v Dublinu je Darko začel s 5. mestom na 100m prosto (1:32,42)

Jutri in v četrtek Darko počivaj. V bazenu bo vnovič v petek, 17.8., ko bo plaval na 200m prosto. Evropsko prvenstvo bo sklenil 19.8. na 50m delfin.

Dvakrat pri kolajni 2016.

Leta 2016 je evropsko prvenstvo potekalo na Portugalskem, Đurić pa je osvojil dve medalji, srebro na 100 m in bron na 200 m prosto.

Sproščeno na zadnji tekmi

„Počutim se super, svoje sem oddelal, zadovoljen sem! Že včeraj sem bil na 100m prosto v igri za medalje, lovil sem Francoza, a sem v zadnjih 30 metrih zmrznil. Zablokiral sem. O vsem sem se pogovoril trenerjem Gregorjem Nahtigalom, ki me spremljal na EP. Odločen sem bil, da danes na 50m prosto odplavam svojo dirko, z drugimi se ne obremenjujem. Uspelo mi je. Še enkrat več se je izkazalo, da je bila prava odločitev, da odidem na trening na Nizozemsko. Moja naloga je, da na tej točki nadaljujem. EP še ni končan, sproščeno grem na tekmi 200m prosto in 50m delfin,“ je zlati medalji povedal Darko Đurić!

Print Friendly, PDF & Email