Zmaga Enci Tima na 7. Triglav teku

/, Zadnje novice/Zmaga Enci Tima na 7. Triglav teku

Zmaga Enci Tima na 7. Triglav teku

Triglav tek je edinstven tekaški dogodek, ki posameznikom, prijateljem in družinam odpira vrata v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju. Med premagovanjem tekaških izzivov so danes tekače spodbujali številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji. Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijski komite sta zastopala Lena Gabršček in Tadej Enci. Tadej je skupaj s trenerjem Gregom Doberškom ter strokovnim sodelavcem ZŠIS-POK Grego Dolinarjem kot ENCI TIM osvojil prvo mesto na poslovnem teku trojk.

Dober namen

Dober namen že 7. Triglav teka je v družbi vrhunskih slovenskih športnikov podprlo več kot 1.600 tekačev vseh generacij. Za boljšo oskrbo novorojenčkov so v osrčju protokolarnega parka Brdo pri Kranju pretekli več kot 13.500 kilometrov. Donacijo v višini 20.000 EUR je prejelo Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki, ki bo s prejetimi sredstvi izboljšalo pogoje za nosečnice, porodnice in novorojenčke.

»Tečemo ne glede na vreme,« je bil moto 85 družin, 32 poslovnih tekaških trojk, 1.016 posameznikov in 290 otrok, ki so na že 7. tradicionalnem tekaškem dogodku Zavarovalnice Triglav aktivno preživeli drugo septembrsko soboto in kljub slabim vremenskim napovedim v protokolarni park Brdu pri Kranju priklicali sonce. Med vsemi tekačicami na 10 km je bila najhitrejša Neja Kršinar, ki je razdaljo pretekla v 00:37:59. V moški kategoriji na 10 km se je s časom 00:34:32 na prvo mesto uvrstil Primož Porenta. Na polmaratonu se je v ženski kategoriji zmage veselila Ana Šimec, ki je ciljno črto prečkala z rezultatom 1:38:52. Najdaljšo preizkušnjo na 21 km je najhitreje pretekel Peter Kastelic, ki je dosegel izid 1:17:04. Tekači vseh generacij so se preizkusili tudi na Poslovnem teku trojk (3 x 3,4 km), Družinskem teku (3,4 km) in Otroškem teku Kuža Pazi (350 m in 700 m).

Tek v družbi vrhunskih športnikov

Udeležence so na vseh tekaških preizkušnjah podpirali tudi vrhunski slovenski športniki, ambasadorji Triglav teka. »Triglav tek je zelo zabaven rekreativno-športni dogodek in če bom le lahko, se bom teka na 10 km udeleževala tudi v naslednjih letih. Z odličnim Samuelom Lucasom je poskrbljeno tudi za dobro vzdušje celotnega dogodka,« je razpoloženje opisala smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki se je tekaškega dogodka na Brdu pri Kranju kot ambasadorka udeležila že drugič. »Ambasadorji moramo biti zgled ostalim, kar je velika odgovornost. Hkrati pa sem vesela, da se je teka udeležilo tako veliko ljudi.«

Anamariji so se na teku za dober namen pridružili še smučarska tekača Vesna Fabjan in Janez Lampič, biatlonca Jakov Fak in Klemen Bauer, smučarska skakalca Peter in Cene Prevc, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, paraolimpijca Lena Gabršček (odbojkarica) in Tadej Enci (atlet) ter člani slovenske nordijske reprezentance in biatlonske reprezentance, ki so ob in na trasah 7. Triglav teka zbrane tekače spodbujali k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Skupaj za boljšo oskrbo novorojenčkov

Triglav tek je bil znova posvečen boljši oskrbi novorojenčkov in mladih mamic. Donacijo v višini 20.000 EUR je tokrat prejelo Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki, ki svoj program širi v porodnišnice po vsej Sloveniji. »Donacije nam pomenijo ogromno, saj lahko le tako izboljšujemo pogoje za naše nosečnice, porodnice in novorojenčke,« je povedala doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predstojnica Porodnišnice Ljubljana, v kateri bodo letošnja sredstva namenili nakupu postelj za porodnice po težkih porodih in novorojenčke, nekaj pa še za opremo porodnih sob. Predstojnica porodnišnice se je zato zahvalila tudi tekačem: »Vsem tekačem in podpornikom se zahvaljujem za donacijo in dobro družbo. To je zmagovalna kombinacija – dobro delamo za družbo in zase. Tako gremo lažje in lepše skozi življenje.«

Print Friendly, PDF & Email
2018-09-08T19:26:13+02:00 8. september, 2018|

test

fwdwwgiguwgh