V Madridu se je sinoči končal posvet predstavnikov nacionalnih paraolimpijskih komitejev, posvet je organiziral Mednarodni paraolimpijski komite (MPOK).

Konkretna zasedba

Na dogodku je sodelovalo 74 nacionalnih paraolimpijskih komitejev, pet mednarodnih organizacij športa invalidov, 20 mednarodnih športnih organizacij, pet regijskih paraolimpijskih komitejev (Afrika, Amerika, Azija, Evropa in Oceanija) in osem odborov športov mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

„Spoznavanje delovanja drugih večjih in manjših nacionalnih komitejev, navezovanje stikov, izmenjava mnenj, pomaganje v obliki delavnic MPOK-u pri snovanju nove strategije v prihodnje,“ je diapazon dogajanja v španski prestolnici opisala Jana Čander, strokovna sodelavka Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, ki se je udeležila dogodka v Španiji.

„Upam, da se bo večina idej oz. mnenj upoštevala, saj le tako je lahko prihodnost Mednarodnega paraolimpijskega komiteja uspešna. Slovenija v prihodnje gradi dobre mednarodne odnose in paraolimpijsko gibanje v pravo smer,“ je še dodala Jana Čander.

Zbrane je nagovoril tudi Andrew Parsons, predsednik MPOK-a.

Print Friendly, PDF & Email