Slovenski golbal reprezentanci ni uspelo obstati v B diviziji. Po štirih porazih v predtekmovanju se seli v tretji evropski kakovostni razred reprezentančnega golbala.

EP Golbal, B divizija, 25.9.
Slovenija – Španija 1:7 (0:2)
Slovenija – Poljska 3:13 (2:6)

26.9.
Slovenija – Anglija 8:9 (1:6)
Slovenija – Portugalska 6:9 (3:4)

Analiza sredinih tekem

„Tudi tekmo proti Angliji smo začeli slabo. To je trajalo vse do 15. minute, ko smo se prvič na tem prvenstvu prebudili. Pričeli smo igrat živahneje z energijo in to se je takoj poznalo na rezultatu. Vendar je takšna igra trajala premalo časa. Po izenačenju smo nasprotniku ponovno dovolili, da povede. Tako je bilo naših realnih upanj konec. Obstajala je še samo teorija. Tekma proti Portugalski pa je bila prva tekma, ki smo lahko približno zadovoljni z igro skozi celotno tekmo. Kazali smo energijo, ki je prej ni bilo. Bilo je zanimivo do končnice, kjer je padla  koncentracija in smo zaradi napak dobili tri gole,“ je o tekmah na drugi tekmovalni dan razmišljal Ivan Vinkler.

Odsotnost Mateja Ledineka

„S tem porazom se bomo danes zjutraj borili z Madžarsko za 9. mesto. Tudi mogoča zmaga nam ne prinaša nič dobrega, saj se obe ekipi selita v nižji rang C skupino. Razočaranje je veliko, saj kaj podobnega ni nihče pričakoval. Naš cilj, kljub poškodbi in neigranju Mateja Ledineka, je bila vrnitev v A skupino. Vendar izgleda, da je Ledinekova odsotnost pustila prevelike posledice. On je nekakšen vlečni konj ekipe, ki ga noben od igralcev ni znal nadomestiti,“ je po koncu predtekmovanja povedal trener Ivan Vinkler.

Print Friendly, PDF & Email