Slovenija, tudi Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite ni izjema, je že lep čas v svetu cenjeno in spoštovano mesto, ker zna in zmore zgledno organizirati mednarodna tekmovanja najvišjega formata. „Po uspešni izvedbi že 14. mednarodnega turnirja v namiznem tenisu za športnike invalide smo izvedli v letu 2017 še evropsko prvenstvo EPINT 2017,“ razmišlja Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, ko s svojo organizacijsko uigrano ekipo pili zadnje detajle pred novim organizacijskim vrhuncem, kar 10. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide zagotovo je!

Po EPINT 2017 prihaja SPINT 2018

„ V letu 2018 pa nas po že 15. mednarodnem turnirju čaka še večji organizacijski zalogaj in to je prvo svetovno prvenstvo, ki gosti v posamičnem delu najboljše igralce namiznega tenisa na svetu. Seveda pa to pomeni, da se organizacijski odbor že tretjo leto intenzivno ukvarja z vsemi izzivi, ki se pojavijo pri tako velikem projektu, kot je svetovno prvenstvo,“ nadaljuje Lazar, ki je tudi to pot okoli sebe zbral že preverjeno zasedbo, s katero želi pripraviti optimalno svetovno prvenstvo, ki bo ostalo v športu invalidov zapisano z izbranimi besedami, ter postaviti visoke organizacijske standarde za izvedbo takih in podobnih projektov.

Tudi predsednik Andrew Parsons

Slovensko delo, sposobnost in prizadevnost niso ostali neopaženi, s svojim obiskom nas bodo počastili številni eminentni gostje! „Res je, v tem času nas bo obiskalo veliko visokih funkcionarjev; med njimi bo tudi prvič na obisku v Sloveniji gospod Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja. Tekmovanje bo spremljalo tudi veliko najvišjih funkcionarjev mednarodne namiznoteniške organizacije. Nadejamo se tudi obiska našega novega ministra za šport dr. Jerneja Pikala,“ našteva Damijan Lazar, ki je tako kot lani tudi letos predsednik organizacijskega odbora prvenstva.

Prisotna pa bosta tudi Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, in Franc Zdolšek, župan občine Laško, ki je že 15 let z nami kot sopotnik mednarodnega turnirja Slovenia Open Thermana Laško.

Print Friendly, PDF & Email