Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide SPINT 2018 se lahko začne! Slavnostno ga je odprl dr. Boro Štrumbelj, generalni direktor direktorata za šport pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Jutri v Zlatorogu

„Vsi ste že zmagovalci, ker ste se prek kvalifikacij na to tekmovanje uvrstili,“ je dejal dr. Štrumbelj na svečani otvoritvi, ki je potekala v dvorani Tri lilije v Laškem. Tekmovanje, prvi obračuni bodo na sporedu že ob 9. uri zjutraj, pa se začne jutri v dvorani Zlatorog v Celju.

„Celje in Laško dobro sodelujeta, tudi v času priprav na svetovno prvenstvo je bilo tako,“ je med drugim povedal Bojan Šrot, župan mestne občine Celje, ki je nagovoril zbrane in jih povabil, da si ogledajo tudi Celje, ki je prejšnji teden prejelo prestižno priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje slovensko mesto 2018.

Pohvala cenjenega gosta

„Že vrsto let izvrstno sodelujemo z Namiznoteniško zvezo Slovenije, tudi v času SPINT 2018 ni nič drugače,“ je ob tej priliki povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport Slovenije Paraolimpijski komite, za katerim je zbrane pozdravil eminetni gost Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

„Najprej bi se rad zahvalil za vso gostoljubje, ki ste mi ga namenili v minulih dneh. Čestital bi Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskemu komiteju, ki je uspela pridobiti sponzorje in partnerje za to odmevno tekmovanje,“ je pohvalil gost delo ZŠIS-POK in poudaril, da je tudi sam v preteklosti organiziral namiznoteniško tekmovanje, zato mu je jasno, da ima organizacijski odbor na čelu z njegovim predsednikom Damijanom Lazarjem obilo dela.

Vsi govorci pa so si bili edini: naj tekmovanje poteka v duhu fair playa. Sodeluje 325 športnic in športnikov, televizijski signal iz Celja pa naj bi dosegel okoli 700 milijonov gledalk in gledalcev.

Na otvoritvi so zbrane navdušili glasbena skupina The Stroj ter Mažoretke Laško in Godba Laško.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email