Spint 2018, svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide v Celju, se je za domače tekmovalce že končalo. Nikomur od trojice Barbara Meglič, Primož Kancler in Luka Trtnik se ni uspelo prebiti iz predtekmovalnih skupin, ostali pa so tudi brez posamične zmage v dvobojih.

Slovenci so odigrali skupno devet dvobojev, vsak od treh tekmovalcev po tri v svoji skupini; nekajkrat so bili blizu, najbolj tesno je odigral Kancler, ki je enega od dvobojev izgubil z 2:3, toda na koncu so se poslovili brez zmage. A pretiranega razočaranja ni bilo, saj so se v slovenskem taboru zavedali, da so v močni svetovni konkurenci – vsi trije so za nastop dobili povabilo prirediteljev – bržčas zares še v zaostanku.

Velik korak za Luko

“Rezultati so videti negativni, a sem prišel sem, kar je velik korak za mojo kariero. Izgubil sem tri dvoboje, pridobil pa sem izkušnje, ki jih lahko pridobi malokdo. Nisem pa končal športne poti tukaj. Ta Spint bo mejnik in prelomnica, tu sem se veliko naučil, vidim, da imam pred sabo še dolgo pot in z veseljem jo bom opravil,” je konec nastopov sklenil Trtnik in dodal, da bo vneto spremljal preostanek prvenstva, navijal pa bo za enega od zvezdnikov tega športa, Britanca Willa Bayleyja.

Trtnik je imel edini od Slovencev danes še teoretične možnosti za napredovanje, toda že poraz na drugi tekmi s Hrvatom Pavaom Jozićem z 1:3 (2, -12, -8, -8) je pomenil konec upov, zvečer ga je premagal še Nizozemec Jean-Paul Montanus s 3:0 (6, 4, 2).

Avdio izjave:

Damijan Lazar, selektor:

Zadnji nastop je imela danes tudi Barbara Meglič; dva je opravila že prvi dan SP, po dveh porazih ni imela več možnosti za preboj naprej, upala pa je, da se bo danes pokazala v dobri luči. Nazadnje se je morala sprijazniti še s tretjim porazom, premagala jo je še Srbkinja Nada Matić s 3:0 (4, 5, 7).

Največ proti Turkinji

“Pričakovala sem bolj tesen izid, kot je bil dejansko. Nisem ji znala vsiliti svoje igre, ki jo pokažem na treningu, tako da so se točke zelo hitro zaključevale. Bo treba še delati. V vrhu še nisem, še kar nekaj mi manjka, tudi pri treningih in tekmovanjih, če se želimo kosati z najboljšimi, ki so profesionalci. Najbolj zadovoljna sem bila na tekmi s Turkinjo, kjer sem bila zadovoljna s svojo igro,” je SP ocenila Megličeva.

“Zadnja tekma je bila objektivno gledano res slaba. Očitno še nisem prebolel včerajšnjega poraza, kot da bi igral brez volje. Ne vem … Na splošno pa sem prvi dve tekmi igral dobro, tisti poraz me je res presekal, kar je bilo prelomno, da bi odigral še dobro tretjo tekmo. Zdaj smo videli, kje smo glede na svetovno elito, zdaj pa samo še trening, trening, trening,” pa je po koncu nastopov dejal Primož Kancler, ki je domače SP prav tako končal s tremi porazi. Zelo blizu zmagi je bil v sredinem drugem dvoboju, danes pa je moral premoč Ukrajincu Vasiliju Petrunivu z 0:3 (5, 7, 6).

Sledijo zaključni boji

V četrtek so Slovenci v Celju nastopili petkrat; Kancler je z Američanom Jensonom van Emburghom po izenačenem boju izgubil z 2:3, pred tem pa še proti Kitajcu Xiangu Zhaiju z 1:3; Megličevo je najprej premagala Kitajka Xiaodan Gu s 3:0, potem pa je klonila še proti Turkinji Irem Oluk z 1:3. Trtnik je v sredo izgubil proti Špancu Jordiju Moralesu z 1:3.

Prvenstvo se bo v petek in soboto nadaljevalo z izločilnimi boji, kamor so se uvrstili najboljši iz predtekmovalnih skupin; iz vsake sta napredovala po dva.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email