S tekmovanjem v parih je končalo odprto prvenstvo Sardinije, ki je štelo za tekmo evropskega pokala v dvoranskem balinanju (boccia). Na italijanskem otoku je uspešno nastopila tudi Slovenija. Dvojec Matjaž Bartol&Nataša Bartol je zasedel izvrstno 2. mesto (v finalu je bila Ukrajina premočna s 5:0) in prišel do prve kolajne v tekmovanju v parih v zgodovini slovenskega parašporta v tej panogi.

Dan prej je za sploh prvo medaljo v tem športu na mednarodni ravni poskrbel Bartol, ki je bil bronast v posamični konkurenci.

Evropski pokal (posamično):
Matjaž Bartol 3. mesto
Nataša Bartol 14. mesto
Jakob Škantelj 17. mesto

Evropski pokal (ekipno):
1. Ukrajina
2. Slovenija
3. Azerbajdžan

Poleg Nataše in Matjaža je nastopil tudi Jakob Škantelj, ki je igral v predtekmovanju, v izločilne boje se ni prebil. Za nameček je imel še težave z rampo, ki mu omogoča (pomaga) igranje.

Odkrit lov na vozovnico za Tokio

„Zelo sva vesela, saj smo prišli do prvih medalj tako posamično kot v paru na evropskem pokalu v zgodovini slovenske boccie in tako upava na večji razvoj panoge v Sloveniji,“ je povedala Nataša Bartol. „Mislim, da je nastop v Italiji nadgradnja svetovnega prvenstva, kjer sem se uvrstil med 16 najboljših na svetu. Letos sem v dve tekmovanji vložil veliko truda in energije, kar se je po mojem mnenju poplačalo s prvo medaljo in dobrim izhodiščem za naslednjo leto, ki bo odločilno v boju za paraolimpijske igre,“ Matjaž Bartol napoveduje odkrit boj za mesto v odpravi za paraolimpijske igre v Tokiu leta 2020.

„Ponosna sem na celotno ekipo, ki je dala vse od sebe in se kljub mnogim organizacijskim nevšečnostim hrabro borila do konca,“ je dodala trenerka Ana Špehonja.

„Po trdem delu na pripravah se je ekipa izjemno izkazala, tako Matjaž, Nataša kot tudi Jakob, ki je imel tehnične težave z rampo. Pohvalila bi celotno odpravo, ki je pokazala izjemen ekipni duh, ki je pripomogel k uvrstitvi. Medalje so nam dale nov zagon za prihajajoče izzive,“ je piko na i postavila selektorka reprezentance Maja Bobnar.

Print Friendly, PDF & Email