Minuli teden je z delom na snegu začel tudi naš paraolimpijec 17-letni parasmučar Jernej Slivnik, ki je s trenerjem Romanom Podlipnikom opravil uvodni trening. Tako Jernej kot Roman pa sta se razveselila vremenske napovedi, ki v teh in prihodnjih dneh prinaša precej snega na bližnje avstrijske ledenike, s tem tudi realne možnosti za kvalitetno delo.

Poudarek na fizični pripravljenosti

„V petek se odpravljava na Mölltal,“ napove trener Podlipnik, ki se zaveda, da je pred Jernejem pomembna sezona. „V minulih tednih sva precej delala na izboljšavi fizične pripravljenosti, zdaj na sneg, sezona bo pestra. Predvsem si želim, da Jernej postane stabilen tekmovalec v svetovnem pokalu,“ meni Podlipnik.

Vsaj 15 dni na snegu

V prihodnjem mesecu načrtujeta 15 snežnih dni, v decembru pa so na sporedu prve tekme. Med 8. in 11. decembrom bo nastopil na tekmah evropskega pokala in nemškega državnega prvenstva v Pitztalu.

Slovenija soorganizator svetovnega prvenstva

Januarja ga naprej čakata tekmi svetovnega pokala v Zagrebu (16. in 17.1.), temu pa sledi domače svetovno prvenstvo. Kranjska Gora bo v sodelovanju z italijanskim smučiščem Sella Nevea med 21.1. in 1.2. gostila svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, v Podkorenu bosta na sporedu tehnični disciplini (slalom in veleslalom), v Italiji smuk in superveleslalom, ki pa ju bo Slivnik izpustil.

Kranjska Gora bo 3. in 4. februarja vnovič prizorišče tekem svetovnega pokala.

Uspešen debi

Hrušičan Jernej Slivnik, tudi dijak jeseniške gimnazije, je letos marca uspešno prestal krst na paraolimpijskih igrah. V veleslalomu je odstopil, na slalomu je zasedel 12. mesto, kar je tudi najvišja uvrstitev slovenskih paraolimpijcev, ki so zastopali barve Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email