Med 9. in 11. novembrom bo EP na Poljskem v mestu Lomianki potekalo evropsko prvenstvo v športnem paraplesu.

Slovenija bo nastopila v postavi:
– Nastija Fijolič (single women freestyle 1)
– Amir Alibabič (single men freestyle 1, single men 1)
– Nastija Fijolič in Amir Alibabič (duo latin 1, duo freestyle 1)
– Sara Štirn in Nino Batagelj (combi freestyle 1, combi standard 1)
– Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 1)

Tudi medalja mogoča

„Glede na omejena denarna sredstva se letošnjega EP ne morejo udeležiti vsi plesalci, ki so v letošnjem letu zastopali barve Slovenije. V ekipo so bili uvrščeni plesalci, za katere lahko pričakujemo, da se bodo uvrščali v finala po posameznih kategorijah. Finala v večini kategorij so tudi glavni cilji na letošnjem evropskem prvenstvu. Seveda pa so želje večje. Morda se lahko ponovi tudi uspeh z lanskega svetovnega prvenstva v Belgiji, ko se je slovenska reprezentanca po zaslugi Amirja Alibabiča vrnila iz Belgije s prvo medaljo z največjih tekmovanj v športnem paraplesu. Letos največ upov za medaljo polagamo v kategoriji duo z Nastijo in Amirjem,“ uvodoma pove trener in vodja odprave Andrej Novotny.

Vrača se Klemen Pirman

„Prvi dan se bodo zvrstili nastopi v freestylu. Tekmovali bodo: Nastija Fijolič (single women freestyle 1), Amir Alibabič (single men freestyle 1), Nastija Fijolič in Amir Alibabič (duo freestyle 1) ter Sara Štirn in Nino Batagelj (combi freestyle 1). Drugi dan bomo navijali za Nastijo Fijolič in Amirja Alibabiča (duo latin 1). Tretji in zadnji dan bo na delu celotna ekipa. Tekmovali bodo Amir Alibabič (single men 1), Sara Štirn in Nino Batagelj (combi standard 1) ter Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 1). Tako se bo zgodilo prvič, da bosta Slovenijo v eni kategoriji zastopala kar dva para (pravila Mednarodnega paraolimpijskega komiteja sicer dovoljujejo tri pare). Klemen Pirman se vrača na mednarodni parket po triletni odsotnosti. Njegova zadnja tekma je bilo svetovno prvenstvo v Rimu (takrat še v navezi z Barbaro Šamperl),“ še doda Novotny.

Nekateri plesalci nižjih kategorij ter plesalci, ki se niso uvrstili v reprezentanco za EP, se bodo konec novembra udeležili še plesnega tekmovanja na Malti, ki poteka vsaki dve leti.

Print Friendly, PDF & Email