Minuli dni je v Portorožu potekalo 27. Strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev osnovnega šolstva. Na Obali je zbrane v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja nagovoril Gregor Gračner, podpredsednik ZŠIS-POK. Namen obiska je bil predstavitev programa Postani športnik ter nagovor gostov.

„Veliko ravnateljev je že vedelo za ta program in za našo organizacijo, saj so to spoznali prek projekta Paraolimpijski šolski dan, ki ga že nekaj let zelo uspešno izvajamo. Za program Postani športnik pa so slišali tudi zahvaljujoč Misiji samozavesti,“ je po dogodku povedal Gregor Gračner, ki bo 20.11. gost nas posvetu ravnateljev srednjih šol, 1. decembra pa bo program Postani športnik predstavil tudi na na kongresu Šport za vse.

Program Postani športnik

Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost, skupaj z Lidlom Slovenija razvijamo program Postani športnik. Program vključuje širok nabor aktivnosti, pobud, dogodkov in delavnic, ki so namenjene mladim invalidom in njihovim staršem, učiteljem in profesorjem športne vzgoje, lokalnim športnim klubom, panožnim zvezam, društvom invalidov in podobno.

S programom želimo tudi spremeniti pogled na šport iz vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju mladih invalidov v športne programe in pomagati ter spodbujati različna društva ter organizacije pri prilagoditvi programov za mlade invalide. Pomemben del programa bo tudi povečanje nabora usposobljenih pedagogov, ki so vešči dela z otroki invalidi in vzpostaviti kakovostno bazo ponudnikov športnih aktivnosti za mlade invalide.

Zakaj program Postani športnik? Ker šport med ljudmi s posebnimi potrebami spreminja življenje, omogoča vrhunske rezultate in boljšo kakovost življenja. Naj naši vrhunski športniki povedo sami.

Več o programu POSTANI ŠPORTNIK:

:: Spletna stran Postani športnik

Print Friendly, PDF & Email