Na Poljskem se je danes sklenilo evropsko prvenstvo v športnem paraplesu, kjer je navdušila tudi Slovenija, ki se domov vrača s kar šestimi kolajnami.

Zadnjo je danes osvojil Amir Alibabić, ki je zaokrožil slovenske uspehe s tretjim mestom v kategoriji single men 1. Amir je osvojil sam ali skupaj z Nastijo medaljo v vseh disciplinah (Amir skupaj štiri, Nastija Fijolič dve v duo kategoriji), v katerih je tekmoval!

Pohvala za Batagelja

Zadnji dan sta nastopala tudi plesna para Sara Štirn in Nino Batagelj v combi standard 1 ter Nastija Fijolič in Klemen Pirman v combi standard 2. Oba para sta v močni konkurenci bila blizu finala. Posebno pohvalo si zasluži Nino Batagelj, ki je v samo enem letu močno napredoval. Nastija pa se je po začetnem šoku, ko so jo klasificirali v razred 2, borila enakovredno s plesalci v tem razredu. S Klemnom bi se verjetno v razredu 1 lahko borila za medaljo. Sara in Nino sta tako na koncu dosegla 7 mesto, Nastija in Klemen pa 10. mesto.

Spomnimo:

v soboto sta Nastija Fijolič in Amir Alibabić v kategoriji duo latin 1 dosegla 2. mesto. Alibabič je bero kolajn začel sestavljati že v petek. V single men freestyle 1 je zasedel izvrstno 2. mesto. Nastija in Amir pa sta v duo freestyle 1 prav tako pristala na 2. mestu.

Slovenija je na EP nastopila v postavi:
– Nastija Fijolič (single women freestyle 1)
– Amir Alibabič (single men freestyle 1, single men 1)
– Nastija Fijolič in Amir Alibabič (duo latin 1, duo freestyle 1)
– Sara Štirn in Nino Batagelj (combi freestyle 1, combi standard 1)
– Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 1)

Veseli obiska

Drugi dan evropskega prvenstva je našo izbrano vrsto obiskala predstavnica slovenske ambasade v Varšavi ga. Maja Šegota, ki je navdušeno navijala, so sporočili iz našega tabora, nad katerim zelo uspešno bdi glavni trener Andrej Novotny.

Print Friendly, PDF & Email