Slovenski parastrelec Franček Gorazd Tiršek je v Beogradu postal evropski prvak v streljanju z zračno puško stoje (R4 tekmovalni razred SH2). V izredno razburljivem finalu je bil drugi Srb Dejan Jokić, tretji pa je bil Ukrajinec Vasil Kovalčuk. Finale je bil napet in izenačen, vsi trije dobitniki medalj so se izmenjali na vrhu, v zaključku pa je bil najbolj zbran (odločal je zadnji strel!) prav naš junak Tiršek, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah. Žal je tam obstal drugi naš predstavnik Damjan Pavlin, ki je zasedel končno 12. mesto.

Tiršek je osvojil že 32. medaljo strelcev na velikih tekmovanjih!

Leta 2013 najboljši Ukrajinec

Pred petimi leti, ko je bilo tudi zadnje evropsko prvenstvo (gostil ga je španski Alicante), je Tiršek v tej panogi osvojil bron, Ukrajinec Kovalčuk pa je bil prvak!

Izjavi po tekmi:

 

Franček Gorazd Tiršek, evropski prvak:
„V finale sem šel zelo motiviran. Bil sem fokusiran, kot je to treba, če želiš doseči viden rezultat in uspeh. Začel sem fenomenalno 10.8, 10.8, 10.8 in potem 10.6 in 10.6. Nisem popuščal, ostajal sem fokusiran, čeprav se mi je vmes malce podrl ritem. Vidljivost je bila slaba, a sem ostal zbran do konca in z zadnjem strelom osvojil zlato medaljo!“

Polona Sladič, trenerka:
„Po finalu sem izredno zadovoljna zaradi 32. medalje strelcev na velikih tekmovanjih. Nekaj posebnega je, da postaneš evropski prvak, povrh vsega pa ti to uspe v zadnjem strelu. Iskrene čestitke Naniju. Pred nami sta še dve tekmi, skušali bomo ohraniti zbranost in se boriti do konca!““

8. in 12. mesto

V disciplini R1 zračna puška stoje je Franc Pinter Ančo prišel v finale, kjer pa je bil na koncu 8. Pinter bo jutri nastopil še z zračno puško leže, kjer se bosta v četrtek pomerila tudi Tiršek in Pavlin.

Finale R4 zračna puška stoje SH2:
1. Franček Gorazd Tiršek (Slovenija) 252.3
2. Dejan Jokić (Srbija) 252.0
3. Vasil Kovalčuk (Ukrajina) 231.1
4. Hakan Cevik (Turčija) 209.0

Urnik tekmovanj (kvalifikacij) na EP v Beogradu:

4.12.
R1 zračna puška stoje (9.30)
R4 zračna puška stoje (12.15)

5.12.
R3 zračna puška leže (12.15)

6.12.
R5 zračna puška leže (12.00)

 

Print Friendly, PDF & Email