Danes s sezono začenja tudi naš paraolimpijec alpski smučar 18-letni Jernej Slivnik. S trenerjem Romanom Podlipnikom je odpotoval v avstrijski Pitztal, kjer bodo od danes do ponedeljka na sporedu tekme evropskega pokala in nemškega državnega prvenstva.

Postati stabilen tekmovalec

Slivnik je minuli mesec dobro treniral, s smučarskimi treningi pa je začel konec oktobra. Zato je bilo toliko več časa, da je dovolj pozornosti namenil fizični pripravljenosti.

„Pred nami je nova sezona, ki se je z Jernejem veseliva. Želel bi, da potrjuje to, kar je dosegel na paraolimpijskih igrah. Želja je, da na tekmah svetovnega pokala lovimo mesto med prvih 15. Če gre višje, zakaj pa ne! Izboljšati morava stabilnost predstav, da bomo od desetih tekmah na sedmih med uvrščenimi,“ pred uvodno tekmo sezone razmišlja trener Podlipnik. Pohvali dosedanje Jernejevo delo in trud, predvsem pa konstantnost na treningu in sposobnost ponavljanja ponovitev. S tem bo tudi lažje in hitreje topil zaostanek za konkurenco.

V minulem mesecu je Slivnik vadil tudi z moško zasedbo tehničnih panog, kar nekaj dni je preživel v družbi Žana Krajnca in Štefana Hadalina.

Slovenija soorganizator svetovnega prvenstva

Januarja ga naprej čakata tekmi svetovnega pokala v Zagrebu (16. in 17.1.), temu pa sledi domače svetovno prvenstvo. Kranjska Gora bo v sodelovanju z italijanskim smučiščem Sella Nevea med 21.1. in 1.2. gostila svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, v Podkorenu bosta na sporedu tehnični disciplini (slalom in veleslalom), v Italiji smuk in superveleslalom, ki pa ju bo Slivnik izpustil.

Kranjska Gora bo 3. in 4. februarja vnovič prizorišče tekem svetovnega pokala.

Uspešen debi

Hrušičan Jernej Slivnik, tudi dijak jeseniške gimnazije, je letos marca uspešno prestal krst na paraolimpijskih igrah. V veleslalomu je odstopil, na slalomu je zasedel 12. mesto, kar je tudi najvišja uvrstitev slovenskih paraolimpijcev, ki so zastopali barve Slovenije.

Jernej Slivnik je tudi eden od 12 ambasadorjev programa Postani športnik, ki sta ga z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost skupaj razvila Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija.

:: Postani športnik

Jerneja podpira tudi Združenje slovenskih žičničarjev – GIZ, Zbornica gorskih centrov.

Print Friendly, PDF & Email