S turnirjema v Sanskem mostu in Grazu se je prejšnji mesec začela 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se za naslov najboljše bori osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije.

Tokrat se karavana seli v Zagreb (9.12.) oz. Banja Luko, kjer je bil turnir skupine B že včeraj. V Zagrebu bo danes nastopila tudi ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja.

„Najprej bomo igrali tekmo proti KKI Zagreb, gre praktično za hrvaško reprezentanco, brez Demirovića in Štimca. Po dveh porazih, bodo na domačem terenu sigurno zelo motivirani. Naša naloga bo, da tekmo odigramo maksimalno zavzeto in jo odločimo v svojo korist. Drugo tekmo bomo odigrali proti KIK Sana, na prvem dvoboju v Sankem Mostu, so nas premagali za 5 točk. Prepričan sem, da bomo tokrat prikazali boljšo predstavo, ki bi nam prinesla tako željeno zmago. Naša  naloga bo, da smo dovolj agresivni in zaustavimo njihovo igro po globini, kjer prednjači prvi strelec lige, Vehabović, v napadu pa igramo v svojem ritmu igre,“ pred potjo na Hrvaško razmišlja trener Žiga Kobaševič.

Liga NLB Wheel, 2. krog, skupina A, 9.12.
KKI Zagreb – ZŠIS-POK (11.30)
KIK Sana – KIK Zmaj (13.15)
ZŠIS-POK – KIK Sana (15.00)
KIK Zmaj – KKI Zagreb (16.45)

Print Friendly, PDF & Email