V Kranjski Gori je vse pripravljeno za jutrišnjo slavnostno otvoritev svetovnega prvenstva v alpskem smučanju za športnike invalide, prva tekma bo na sporedu že v ponedeljek, 21. januarja. Žal pa bo med gledalci naš smučar 18-letni Jernej Slivnik. Po zadnjem pregledu v jeseniški bolnišnici je jasno, da je poškodba desne rame prehuda, da bi dovoljevala nastop na domačem svetovnem prvenstvu.

V soboto slavnostna otvoritev

Bo pa Jernej jutri na slavnostni otvoritvi, udeležila se jo bosta tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, in dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike

Prav tako bo Jernej prisoten v Kranjski Gori tudi v sredo, 23.1., ko na prvenstvo prihaja predsednikr republike Slovenije Borut Pahor, pod čigar častnim pokroviteljstvom poteka tokratno tekmovanje v Kranjski Gori.

V Kranjski Gori in Sella Nevei

Na svetovnem prvenstvu bo nastopilo 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav. Prvi del tekmovanja, med 21. in 24.1., poteka v Kranjski Gori (tehnične discipline slalom in veleslalom dekleta, fantje), potem pa se karavana seli v Italijo, kjer bodo med 29.1. in 1.2. na sporedu še tekme v superkombinaciji, smuku in superveleslalomu.

Jerneja podpira tudi Združenje slovenskih žičničarjev – GIZ, Zbornica gorskih centrov.

Foto: Bogdy Kladnik

Print Friendly, PDF & Email