Delegacija Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK) si je minuli teden ogledala športna prizorišča, kjer bodo potekale poletne paraolimpijske igre leta 2020. Strokovna sodelavca, ZŠIS-POK Jana Čander in Primož Jeralič ter paraolimpijec Darko Đurić so odpotovali v Deželo vzhajajočega sonca na povabilo japonskih gostiteljev in zahvaljujoč zglednemu partnerskemu sodelovanju ZŠIS-POK z japonsko ambasado, na katerega je pred dnevi opozoril tudi Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Naklonjeni

Predstavniki ZŠIS-POK so si želeli ogledati in preveriti dostopnost športnih objektov, urejenost sanitarjev, povezanost z javnim prometom in pa oddaljenostjo od hotelskih nastanitev. Z videnim so bili navdušeni in po končnem sestanku, ki je potekal v petek, 18. januarja v občinskih prostorih mesta Fukui, so soglasno potrdili, da je mesto Fukui vsekakor naklonjeno paraolimpijcem in olimpijcem. Bo pa potrebno do popolnosti za naše športnike narediti še nekaj izboljšav, ki jih je predlagala naša delegacija.

Japonska z odprtimi rokami pričakuje najboljše športnike, ki bodo v letu 2020 nastopili tako na olimpijskih kot paraolimpijskih igrah. Njihovo zagnanost in pripravljenost, da pomagajo športnikom priti do najboljših rezultatov, je velika. Vsekakor pa soglasno želijo, da športniki, dosežejo na omenjenih igrah izvrstne rezultate in tako ponosno zastopajo barve svoje države.

„Presenečena sem nad izjemno prijaznostjo japonskih ljudi. Glede na vse preglede športnih objektov je velika možnost da bi organizirali predparaolimpijski kamp v mestu Fukui,“ je povedala Jana Čander.

„Izjemno sem navdušen nad osredotočenostjo organizatorja. Vidi se, da želijo narediti dogodek, ki ne bi bil le dogodek za organizatorje, ampak za športnike, ki bi lahko dosegli izjemne rezultate,“ pravi Darko Đurić, za katerega niso motivacije le paraolimpijske igre, ampak je zbran na vsak nastop posebej.

„Ogledali smo si športne objekte. Najbolj me je zanimala dostopnost do vseh prostorov. Bili smo navdušeni, čeprav so se pojavile manjše težave pri dostopnosti do prh v slačilnici pri enem izmed športnih objektov, ter slaba dostopnost do kopalnic pri hotelskih nastanitvah. Zadovoljni smo nad angažiranostjo Japoncev, ki si želijo, da bi igre navzven, ne samo v Tokiu temveč tudi širše na Japonskem in svetu bile igre vseh športnikov ne glede na invalidnost.“ je dodal Primož Jeralič.

Vodja paraolimpijske oprave v Tokiu bo dr. Boro Štrumbelj. Slovenija bo v Tokiu lovila jubilejno 50. paraolimpijsko kolajno.

Print Friendly, PDF & Email