Za nami je nov paraolimpijski šolski dan, minulo soboto smo bili na III. Osnovni šoli Celje. Učenke in učenci so spoznali paraolimpijsko gibanje, prisluhnili zgodbi športnika invalida, potem pa so se tudi sami lahko preizkusili v različnih športih. Tokrat so pozorno poslušali Sandija Novaka, slepega maratonca, ki je leta 2016 nastopil na paraolimpijskih igrah v Braziliji.

Piko na i dnevu in druženju na šoli so dodali odbojkarji, ki so pod taktirko selektorja ženskega izbrane vrste Simona Božiča predstavili, kako dinamičen in atraktiven šport je odbojka sede.

„Namen teh dogodkov je dvojen: v prvi vrsti želimo ozaveščati mlajšo populacijo in s pomočjo dogodka pokazati tudi mladim invalidom, da obstaja šport za njih, ki jim bo le izboljšal kvaliteto življenja,“ poudari Jana Čander, strokovna sodelavka ZŠIS-POK in koordinatorica projekta.

Do 17 dogodkov

V posameznem šolskem letu ekipa ZŠIS-POK, ki je organizator dogodka in nosilec ideje, izvajalec pa ŠD Invalid v sodelovanju z Zvezo Sonček, obišče med 14 in 17 šol. Ciljna publika so osnovnošolci, novembra smo obiskali tudi srednjo šolo v Mariboru. Praviloma šole temu dnevu namenijo cel dan, v aktivnosti pa vključijo celo šolo ali pa posamezne triade ustanove.

Projekt podpirajo Zavarovalnica Triglav, Lidl Slovenija in Toyota Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email