V športni dvorani Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča v Ljubljani je za učence OŠ Ledina in otroke otroškega oddelka univerzitetnega zavoda potekala demonstracija športne panoge košarka na vozičkih. Demonstracijo so opravili slovenski reprezentanti v košarki na vozičku, sodelovali so Gregor Gračner, Haris Koduzovič, Matej Arh, Klemen Lokar, Boštjan Ceglar in Janez Učakar, dogodek sta povezovala selektor košarkarske reprezentance Žiga Kobaševič in športni pedagog na URI Soča Andraž Vide Čeligoj.

Tudi Luka Rupnik

Promocije se je udeležil tudi članski reprezentant hodeče košarke Luka Rupnik, ki že danes leti z reprezentanco Slovenije v Turčijo, kjer naša vrsto čaka predzadnja tekma v kvalifikacijah za SP 2019.

“Učenci OŠ Ledina so v letošnji sezoni sodelovali v premierni izvedbi lige Jr.NBA Slovenija, skozi celotno ligo pa so jih spodbujali otroci iz Soče, ki so sodelovali tudi na svečani otvoritvi lige – nabor na ljubljanskem gradu ter ob koncu na zaključnem turnirju na NBA Cares kliniki, ki sta jo vodila bivša NBA-jevca Zoran Dragić in Ronny Turiaf. S tem dogodkom so se otroci spoznali še s košarko na vozičkih, ki je ‘reden gost’  tudi na košarkarskem kampu Gorana Dragića, kjer ta šport vsako leto spoznajo tudi udeleženci kampa. V ta namen so predstavniki kampa igralcem na vozičkih izročili podpisano žogo Gorana Dragića, otrokom pa njegov podpisan dres. Sodelovanje med kampom in URI Soča sicer poteka že nekaj let, lani je tako Gogi za njihove bolnišnične igre prispeval nagrade za mlade udeležence,“ je nekaj podrobnosti dogodka razkril Uroš Okoren, ki je v tej košarkarski sezoni skupaj s svojo ekipo organiziral ligo Jr.NBA tudi v Sloveniji.

Print Friendly, PDF & Email