Slovenska moška selekcija odbojke sede je na dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Madžarskem zasedla 3. mesto in pustila izvrsten vtis v evropski druščini na turnirju v Poreču. Nastop na EP sta si zagotovili Turčija in Litva, Slovenija pa je za sabo pustila Gruzijo, Italijo (s kar 24 članskim strokovno-podpornim štabom), Francijo in Češko.

Slovenija je v Poreču nastopila v postavi: Primož Petek, Jordan Jakin, Marko Zupančič, Dejan Fabčič, Simon Turk, Jaša Bartelj, Tomi Jakša, Sašo Korun, Sebastjan Osrečki, Matjaž Majdič, Matic Keržan.

Dodatne kvalifikacije za EP 2019, tekme Slovenije:

21.2.
Slovenija – Litva 2:3
Slovenija – Italija 3:1

22.2.
Slovenija – Češka 3:0

23.2.
Slovenija – Turčija 2:3
Slovenija – Francija 3:0

24.2.
Slovenija – Gruzija 2:3

Dober vtis

„Za nami so izredno izenačene in izredno močne kvalifikacije. Našim fantom se je videlo, da so prvič soočeni s tako izkušnjo, zato je bilo tudi nekaj treme. Kljub temu pa smo pustili izredno dober vtis. Tri tekme smo dobili, preostale tri pa izgubili z 2:3. Z nekaj več sreče in zbranosti bi se lahko celo uvrstili na evropsko prvenstvo. So pa fantje lahko videli, da se predano delo in trud izplačata, zato bomo naprej trenirali še bolj zavzeto!“ je uvodoma povedal trener selekcije Simon Božič.

„Z obema ekipama, ki sta zasedli 1. in 2. mesto, smo izgubili z 2:3, za nameček pa smo vsakič vodili 13:11 v zadnjem nizu! Potem pa kot da smo se ustrašili zmage. Ob tem smo imeli še nekaj smole, med tekmovanjem je zbolel Sašo Korun, a ga je uspel naš zdravnik Dejan Fabčič pokrpati in zajeziti nadaljnje težave. Proti Gruziji se je poškodoval Marko Zupančič. Generalno gledano smo odigrali zares dobre tekme, niti na eni nismo zatajili,“ je nadaljeval Božič, ki z ekipo ostaja prvi v čakalni vrsti, če katera od reprezentanc ne bi potovala na evropsko prvenstvo, ki bo julija v Budimpešti.

Zahvala navijačem, pohvala organizatorju

„Mi treniramo dalje. Pred nami sta še dva turnirja madžarske lige, odhajamo na turnir v Prago. Zavoljo dobrih nastopov Poreču pa dobivamo številna vabila na skupne priprave z ostalimi ekipami, najbolj konkretni pa so Italijani, ki smo jim pred leti že pomagali pri članicah. Zdaj pa si očitno take zgodbe želijo tudi pri članih,“ napoveduje Simon Božič, ki ob tem spomni, da je slovenska izbrana vrsta še edina, ki v svoji sredi nima igralca z minimalno poškodbo, v ostalih ekipah je to ustaljena praksa, vse zasedbe pa so zavoljo tega za razred boljše. „V zadnjem času se nam javljajo kandidati za to mesto. Ko najdemo pravega, bomo tudi mi za vsaj 30% boljša ekipa,“ še pristavi Božič, ki je za konec izpostavil še dve dejstvi: „Najprej hvala izjemnim navijačem, ki so pomagali, da smo dosegli tak rezultat! Ne smem pa pozabiti tudi izvrstne organizacije – tako nastanitve v hotelu, dvorane znotraj hotelskega kompleksa kot neposrednih prenosov.“

Print Friendly, PDF & Email