Tadej Enci je na izvrstnem 7. mestu sklenil tek na 400 metrov na svetovnem prvenstvu gluhih. Je pa ostal grenak priokus, saj je bil izredno dobro pripravljen, s trenerjem Gregorjem Doberškom pa sta veliko vložila v pripravo.

Suveren uvod

Uvodoma se je predstavil Tadej Enci, ki je najprej zmagal v četrti kvalifikacijski skupini teka na 400m (54,71) in se zlahka uvrstil v polfinale. V polfinalu je tekel v najmočnejši skupini, s časom 50,75 zasedel tretje mesto in za las ostal brez želenega finala. Osvojil je končno 7. mesto. A je omenjena tekma dobila še boj za „zeleno mizo“.

Doberšek je po polfinalu vložil pritožbo. Vse je podkrepil z videomaterialom, saj je turški tekač krepko oviral Encija in ga celo odrinil.

„Niso upoštevali naše pritožbe, Turka, največjega zvezdnika, niso diskvalificirali. Tadej je imel v polfinalu najtežjo skupino. Z njim sta tekla najboljša 400 metrasa, ki sta tudi v finalu zasedla 1. in 2. mesto! Realno bi lahko bil vsaj 3. Na nepredvidljivost dvoranskega teka na 400m sem opozarjal že prej, ampak za vse so enaki pogoji. Žal mi je, ker se je zgodil incident, saj je bil tokrat Tadej resnično dobro pripravljen. Po Turkovem odrivanju v polfinalu je Tadej praktično vso 3. krivino lovil ravnotežje in ritem, da je obstal na nogah. Morda bi bilo celo bolje, da bi padel in bi tedaj upoštevali naše pritožbe. Takoj po tekmi so bile seveda naše glave “vroče” in sva bila zelo razočarana nad potekom dogodkov. Trdo sva trenirala za to prvenstvo! Konec koncev 7. mesto na svetu ni slabo. Sedaj že gledava naprej in kujeva načrte za EP na prostem, ki se bo odvijalo v Nemčiji v mesecu juliju. Greva novim zmagam naproti,“ je sklenil trener Doberšek.

Print Friendly, PDF & Email