Slovenska golbal ekipa se veseli, saj je postala zmagovalka mednarodne evropske golbal lige.

V Ljubljani

Zadnji krog tekmovanja je potekal v Ljubljani, sodelovale so reprezentance Anglije, Črne Gore, Romunije in Slovenije. Za Slovenijo so nastopili Ledinek, Pirc, Višnikar, Vogrinčič, Kogovšek in Bergant ter trenerja Bajc in Vinkler.

Liga MEGL:

finale, 14.4.
Slovenija – Romunija 10:0

tekma za 3. mesto, 14.4.
Črna gora – Velika Britanija 15:5

Že pred zadnjim krogom se je vedelo, da bo Slovenija prva po rednem delu. Zato so v sobotnih treh tekmah vsi igralci dobili dovolj priložnosti za igro. Sobotni izkupiček si bile dve zmagi in remi. Omeniti še velja, da se je lažje poškodoval Ledinek, ki zadnje tekme ni odigral.

Preobrat Romunije

„V nedeljskih zaključnih bojih nas je v polfinalu čakala Črna Gora. Na srečo je Ledinkova poškodba lažje oblike in je lahko pomagal ekipi v svoji najboljši luči. Dolgi si bili trd oreh. Kljub temu smo jih v drugem delu drugega polčasa dokončno strli in na koncu zanesljivo zmagali 9:5,“ pove trener Ivan Vinkler, čigar zasedba se je v finalu pomerila z Romunijo, ki je v polfinalu s 5:3 ugnala Veliko Britanijo, čeprav je ta vodila že 0:2!

Najprej počitek, potem EP skupine C

„V finalu so bili naši fantje zelo motivirani in z željo, da se jim za neodločen sobotni rezultat maščujemo. Kar so fantje pokazali na tej tekmi in s kakšno energijo so šli v tekmo, si zaslužijo čestitke. Po vodstvu 10:0 je bilo obračuna predčasno konec. Matej Ledinek je tudi najboljši strelec MEGL 2018/19,“ še pove Vinkler.

Ekipa je sklenila prvi del sezone, potem pa jo čaka nadaljevanje sredi avgusta, ko začnejo priprave na EP skupine C, ki bo jeseni v Italiji.

Print Friendly, PDF & Email