Madžarska prestolnica bo letos med 13. in 21. julijem gostila evropsko prvenstvo ženskih reprezentanc odbojke sede. Organizatorji so opravili žreb, Slovenija, ki jo vodi selektor Simon Božič, pa je dobila tekmice v predtekmovanju.

Žreb skupin za Euro 2019:

skupina A:
Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Nemčija

skupina B:
Rusija, Finska, Ukrajina, Italija, Velika Britanija

Iz vsake skupine se v četrtfinale uvrstijo po štiri ekipe, ki se potem po sistemu 1-4, 2-3, 3-2, 4-1 pomerijo s štirimi ekipami skupine B.

Vozovnici za Tokio

„Z žrebom smo lahko načeloma zadovoljni. Pred nami je pomembno tekmovanje, ki odpira tudi po na paralimpijske igre. Prvakinje in podprvakinje evropskega prvenstva si zagotovijo neposreden nastop v Tokiu, za vse ostale pa bo še dodaten kvalifikacijski turnir, kjer bo na voljo še eno mesto,“ pove selektor Simon Božič.

Reprezentanca intenzivno vadi že mesec in pol, v prihodnje sledi še vikend priprav s Hrvaško, veliko dela in treningov pa bodo naša dekleta opravila s fantovsko selekcijo in odbojkaricami Šempetra, za kar so reprezentantke zelo hvaležne

Prihodnji mesec se iz Grčije vrača tudi kapetanka reprezentance Lena Gabršček, ki je na študijski izmenjavi na jugu Evrope.

Print Friendly, PDF & Email