Slovenski paratriatlonec Alen Kobilica je že na Japonskem, kjer ga danes ponoči po slovenskem času čaka nastop na 2. tekmi svetovne paratriatlonske serije! Štart dirke bo nocoj od 23.51 po slovenskem času, cilj pa dobro uro za tem. Tekmovalci se bodo merili na progi, ki je bila sestavljena s 750 metri plavanja, 19,95 kilometri kolesarjenja in petimi kilometri teka.

Dobri  občutki

„Občutki so dobri, glede na konkurenco (najboljših deset s svetovne lestvice) smo prav vsi znotraj ene minute v končnem času. To pomeni, da bodo odločale malenkosti in usklajenosti. Temu smo v zadnjem času namenili precej pozornosti, saj se je ekipi pridružil nov tekmovalni spremljevalec Urh Klenovšek. Kljub mladosti je izkušen triatlonec in prepričani smo, da je bila prava odločitev, da se pridruži ekipi Alena Kobilice. Jutri zjutraj gre za res in tega se zavedamo vsi. Želje in pričakovanja so visoka,“ javlja Grega Nahtigal, vodja ekipe našega paratriatlonca, ki je minuli mesec na tekmi v Milanu zasedel 6. mesto.

V Italiji 6.

Zmagal je Španec Hector Catala Laparra. Alen je prišel v cilj s časom 1:04,19. Kobilica je imel 7. čas plavanja, 4. čas kolesarjenja in šesti čas teka. To je bila tudi prva tekma, ki je štela za kvalifikacije za paralimpijske igre v Tokiu 2020, kamor odkrito cilja Kobilica.

V nadaljevanju sezone čakata Alena tudi svetovno prvenstvo (27.6.) in evropsko prvenstvo (14.9.).

Print Friendly, PDF & Email