Prihodnjo soboto bo bo potekal dobrodelni športno-rekreacijski dogodek Pobeg v Planico, dogodek potek v organizaciji Humanitarnega športnega društva Pobeg.

„Dogodek je izjemen tudi zaradi dobrodelnosti, saj bo celoten izkupiček letos namenjen Zvezi za šport invalidov Slovenije- Paralimpijski komite. V preteklih letih smo s sredstvi že pomagali nekaterim mladim, bolnim in pomoči potrebnim. Še vedno velja prošnja oziroma povabilo in hkrati zahvala vsem, ki so ali še boste z donacijo in sponzorstvom storili nekaj dobrega,“ zapišejo organizatorji.

Leta 2005

Dogodek potek po sledi resnične zgodbe iz leta 2005, ko je takrat 16-letni Grega imel težave v šoli in se odločil, da pobegne od doma. Iz Horjula se je odpravil s kolesom v Kranjsko Goro! Prišel je do Planice, pogledal tekmo smučarskih skokov, potem pa so ga prijeli policisti in ga vrnili domov. Leta 2015, 10 let po tem, so se Grega in prijatelji odločil za reprizo dogodka. Nastalo je pravo dobrodelno gibanje!

Hvaležni za akcijo

„Da pobeg vedno ni samo velik stres za starše, se je iz pobega v Planico naučil tudi nekaj takrat mladi Grega Čapon. Seveda pa je letošnji pobeg nekaj posebnega, saj se sredstva zbirajo v dober namen. Namreč sredstva od pobega bodo namenjena nakupu športne opreme za športnike invalide. To pa je tudi osnova, da se invalidi na prilagojeni športni opremi sploh lahko vključijo v šport. Pobegu se bodo priključili tudi naši športniki kolesarji in s tem bodo soustvarjali plemeniti pobeg,“ Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-PK ne skriva navdušenja nad dogodkom in plemenito gesto.

Print Friendly, PDF & Email