Velik izziv pa je pred paratriatloncem Alenom Kobilico, ki ga jutri v nedeljo, 1.9., ob 16.30 čaka nastop na svetovnem prvenstvu v švicarski Lozani. Z Alenom bo na progi naš najboljši triatlonec Jaroslav Kovačič.

Dobro pripravljeni

„Trenirali smo uspešno brez večjih težav. Alen je tekaško napredoval, na kolesu je stabilen, na zadnjih treh tekmah pa je pokazal dobro plavalno pripravljenost,“ pove vodja ekipa Grega Nahtigal. Ekipa, zbrana okoli Alena, ima jasen cilj. Na jutrišnji tekmi želijo med sedem najboljših.

„Z uvrstitvijo med prvih sedem bi dobili veliko količino točk, s katerimi bi bili z eno nogo že na paralimpijskih igrah,“ napove Nahtigal.

Na tekmovanje bo nastopilo 15 najboljših tekmovalcev s svetovne lestivce.

V Lozani bo jutri neugodno vreme, v času tekme so napovedane tudi nevihte.

„Prisotno je malce treme, kar pa je pred tako pomembno tekmo povsem normalno,“ poudari Nahtigal, ki ob tem spomni, da so Alenu pri letošnjem napredku pomagali Aleksej Dolinšek (kolesarstvo), Roman Kejžar (tek), Damjan Čanžek (kondicija in moč) ter Urh Klenovšek, ki je prišel v ekipo kot trening spremljevalec, ko se je moral posloviti Luka Kovič.

V prihodnjem mesecu ima Alen še dve odmevni tekmi: 14.9. nastop na evropskem prvenstvu, šest dni prej pa še tekmo svetovnega pokala.

Print Friendly, PDF & Email