Dva para plesne parašportne reprezentance od petka nastopata na plesnem parketu v ruskem St. Petersburgu na tekmovanju Continents Cup 2019. Slovenske barve bosta zastopala para Nino Batagelj in Sara Štirn (combi freestyle 1, combi standard 1) in Martina Smodiš in Roman Maček (combi standard 2, combi latin 2).

Tudi priprave

“Z Ninom sva se vso poletje pridno pripravljala. Nekatere koreografije so narejene na novo, nekatere pa tehnično bolj dodelane. Fizično sva izvrstno pripravljena, v zadnjih dveh tednih sva se med drugim udeležila dvojnih vikend priprav. Imava še ogromno dela do svetovnega prvenstva, normo za freestyle pa že imava, tako, da lahko sedaj na parketu še bolj uživava,“ pove Sara Štirn.

Fokus na standardne plese

“Od tekmovanja v Sankt Peterburgu specifičnih pričakovanj glede rezultatov nimava, morda si potihoma želiva uvrstitev v finale. Cilj pa je odplesati bolje kot na prejšnji tekmi (v Frankfurtu) in začeti novo sezono čim bolje. Trenutno sva se bolj fokusirala na standardne plese in jih tehnično pilila. To želiva pokazati na tekmi. Continents Cup je tudi odlična priložnost, da tekmujemo z nekaterimi izmed najboljših plesnih parov na svetu, saj gre za eno največjih mednarodnih tekmovanj in prinaša dobre izkušnje za naprej,“ družno pojasnita Martina Smodiš in Roman Maček.

Vračajo se Rusi

Posebnost tekmovanja je, da se rating točke štejejo dvojno, tekma v Rusiji pa prinaša še nekaj odmevnih dogodkov: na plesni parket se po nekajletni prepovedi vračajo najboljši ruski plesalci. To pa bo tudi prva tekma v sezoni, ki bo sojena po novem sistemu, ki plesalce ocenjuje absolutno.

Še pogled naprej: svetovno prvenstvo v Bonnu bo potekalo med 29.11. in 1.2. Do takrat se bodo naši para športni plesni reprezentanti oktobra udeležili še tekme v Varšavi.

Print Friendly, PDF & Email