Minulo soboto je zaznamoval že 8. Triglavov tek. Okoli 2.000 tekačev vseh generacij se je tudi letos podalo na kar pet tekov na šestih razdaljah. Predstavila se je tudi odprava Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite.

Tekaške preizkušnje, 7.9.:
:: ob 9.30 start poslovnega štafetnega teka trojk na 3 x 3,4 km
:: ob 9.35 start družinskega teka na 3,4 km
:: ob 10.45 start teka na 10 km in polmaratona
:: ob 13. uri otroški tek kuža Pazi na 350 m in 700 m za najmlajše

Na 10. mestu

V poslovnem teku trojk so tekli Tadej Enci, Robi Kogovšek in Gašper Tanšek, Tomaž Zamrnik (Tadejev fizioterapevt). Vsak od njih je pretekel 3.400 m, skupaj so fantje 10.200 m pretekli v 40 min in 59 sekundah in si tako pritekli 10. mesto na Poslovnem teku trojk. Za Tadeja Encija je bil to že drugi tek, Robi in Tomaž pa sta se teka udeležila prvič. Fantje so bili s tekom zadovoljni. Za golbalista Robija Kogovška je bila to nova izkušnja, ki pa jo je skupaj s športnim pedagogom Gašperjem Tanškom odtekel z odliko. Enci je kot najhitrejši med njimi tekel zadnji.

 

View this post on Instagram

 

Danes smo na 8. @triglavtek 👌🏻💪✌⏳ #npcslovenia @triglavgroup

A post shared by NPC Slovenia (@npcslovenia) on

Sandi pohvalil tek

Naš paralimpijec Sandi Novak je na 10 kilometrov tekel skupaj s svojim trenerjem, večkratnim državnim prvakom v maratonu, Romanom Kejžarjem. Oba skupaj sta na 10 km trasi požela kar precej pozornosti. Sandi je ciljno črto prečkal pri 42:54. Našemu najboljšemu maratoncu med invalidi, ki lovi tudi normo za prihajajoče paralimpijske igre v Tokiu, je bila proga sicer znana, vendar je imel na prvi polovici proge nekaj izzivov z razmočeno podlago. „Na teku je bilo super. Sem pa potreboval nekaj kilometrov, da sem se navadil na podlago,“ je povedal Novak.

Print Friendly, PDF & Email